Στη Νίκαια εντοπίστηκε  πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης

 

 

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου α) σε Καμίνια και Νίκαια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί άνδρες, 39 και 24 ετών και 19χρονη ημεδαπή, κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά δικαστικών προσώπων και υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ , ” κατόπιν συνδυαστικής αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκε η δράση του 39χρονου στην καλλιέργεια κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου και στην περαιτέρω διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 11-4-2023, εντοπίστηκε ο 39χρονος στην περιοχή των Καμινίων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -2,7- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου στην περιοχή της Νίκαιας ο 24χρονος με την 19χρονη να έχουν στην κατοχή τους -1.025- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν προμηθευτεί λίγο πριν τη σύλληψή τους από τον 39χρονο.

Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, ενώ η 19χρονη, προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή της, προέβαλλε αντίσταση απωθώντας με τα χέρια και τα πόδια της τους αστυνομικούς.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου στη Νίκαια, εντοπίστηκε πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο που είχε εγκαταστήσει για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου.

Στην ανωτέρω οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-15- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -90- έως -120- εκατοστά,

34 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους -33.060- γραμμαρίων,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

πλήθος νάιλον συσκευασιών και μεμβράνες περιτυλίγματος,

πιστόλι ρέπλικα,

-2- σουγιάδες,

μανσέτα

χειροπέδες,

το χρηματικό ποσό των -2.245- ευρώ και

-4- κινητά τηλέφωνα”.