Άρχισαν τα «όργανα» στον Κορυδαλλό .Η συνάντηση του «Βουνού»

 

Κανείς απ΄όσους ασχολούνται με τα δημοτικά δρώμενα στον Κορυδαλλό , δεν θυμούνται να έχει ξανασυμβεί αυτό που βιώνει η πόλη με τη συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου .

Στις σχετικές ερωτήσεις απαντούν με απόλυτη βεβαιότητα πως ουδέποτε, νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή  είχε επιδείξει τέτοιον πολιτικό αμοραλισμό , πυροδοτώντας τόσο νωρίς  διεργασίες στην κοινωνία για την «επόμενη μέρα».

Διγλωσσία, « κωλοτούμπες», ανικανότητα , παλινωδίες , ολιγωρίες, παντελής έλλειψης σχεδιασμού σ΄ότιδήποτε , αλληλοκαρφώματα, υπονομεύσεις , συναλλαγές που εξαθλιώνουν την πολιτική και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης , είναι μερικά απ΄όσα τη «χαρακτηρίζουν» και αντιλαμβάνονται από τον πρώτο της κιόλας χρόνο οι πολίτες.

Κανένα σχέδιο ή κάποιο μέτρο έστω και τώρα , μήνες μετά την έναρξη του ΜΕΤΡΟ , για το οξύτατο πρόβλημα της στάθμευσης και το κυκλοφοριακό .

Ούτε καν μια συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την κυβερνητική εξαγγελία απομάκρυνσης των φυλακών . Πολύ δε περισσότερο ,τι θα γίνει μετά  σ΄αυτό το «φιλέτο»

Κανένα σχέδιο ή πρόταση για την τόνωση και την ανάπτυξη   του εμπορικού κέντρου  του Κορυδαλλού . Για το μόνο που μέχρι τώρα έχει νοιαστεί , είναι οι καφετέριες –και κυρίως της πλατείας Ελευθερίας_ ορισμένες εκ των οποίων έχουν καταλάβει πλέον όλο το πεζοδρόμιο. Για όλο το υπόλοιπο εμπορικό κέντρο ( Αθηνάς, Ταξιαρχών , Δημητρακοπούλου  κλπ) …ουδέν ! Ένα εμπορικό κέντρο που βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με την πρόκληση της εύκολης μετάβασης –λόγω Μετρό_ σ΄εκείνο της Αθήνας . Και κυρίως μ΄εκείνο του Πειραιά , σε μόλις 5 λεπτά- όταν ολοκληρωθεί η επέκταση εντός του 2023. Μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται.

Όλα τα παραπάνω  αποτέλεσαν και την αιτία της πρωτοβουλίας που πήραν  10-15  επιχειρηματίες του Κορυδαλλού και η συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Σχιστό, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όλοι τους , από την Αθηνάς και την Ταξιαρχών , με σημαντική προσφορά στην πόλη από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και χωρίς ποτέ να έχουν την οποιαδήποτε διαπλοκή με το δήμο .

Οι εκτιμήσεις αλλά και περιγραφές για το «σήμερα» ήταν ιδιαιτέρως αποκαρδιωτικές . Όπως και ζοφερές οι εκτιμήσεις τους για το «αύριο» της πόλης , αν συνεχίσει να διοικείται από το ανακυκλούμενο προσωπικό , του εδώ και τρεις δεκαετίες κατεστημένου της .

Όπως είναι λογικό , δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αποφάσεις για πρόσωπα και σχήματα .

Ωστόσο κοινή συνισταμένη όλων ήταν πως η πρωτοβουλία  αυτή πρέπει να  συνεχιστεί , να ενταθεί , να ΜΗ προσλάβει παραταξιακά χαρακτηριστικά .

Έδωσε όμως και ένα πρώτο «στίγμα».Ειπώθηκε και δεν αντικρούστηκε από κανένα , πως  η  απάντηση  στην τωρινή τελμάτωση δεν μπορεί να είναι  κάποιος άσχετος ή  κάποιο «πριγκιπόπουλο» της πολιτικής που έχει αποτύχει όποτε έθεσε υποψήφιος ως βουλευτής.