Έχει ευθύνες και η συνδοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου για την κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοιού στον Κορυδαλλό , καταγγέλλει η Λαική Συσπείρωση

« Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου» για την επιδείνωση της υγειονομικής  κατάστασης στο δήμο Κορυδαλλού, τονίζει σ΄ανακοίνωση της , η  δημοτική παράταξη « Λαική Συσπείρωση».

Σύμφωνα μ΄ ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης , « η ανησυχία και ανασφάλεια των δημοτών της περιοχής μας επιτείνεται από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας γεγονός που δημιουργεί το έδαφος για την επέκταση της πανδημίας».

Η « Λαική Συσπείρωση» καταγγέλλει ότι η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου ,  «  εδώ και ένα χρόνο το μόνο που κάνει είναι να μετατοπίζει τις ευθύνες, αφού επικαλείται και εκείνη την υπευθυνότητα των πολιτών την τήρηση των μέτρων οδηγιών και του ΕΟΔΥ χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο  και να διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις από την κυβέρνηση».

Αντίθετα , τονίζει , «δεν πραγματοποιούνται  μαζικά test και δεν γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών , ενώ πολλοί δημότες αφήνονται αβοήθητοι να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»  καλεί  τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας την υγεία των πολιτών και  απαιτεί συγκεκριμένα:

  •  « Να κληθεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρήσει σε μαζικά  test των δημοτών   στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές
  • Διεκδίκηση της αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ,των υποδομών , ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας με άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  •  Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Σε περιπτώσεις νέων κρουσμάτων να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήταν σε επαφή και εργάζονται στους ίδιους χώρους
  • Βελτίωση των συνθηκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς με αγορά νέων οχημάτων και πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των επιβατών
  •  Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς
  •  Χορήγηση στους εργαζόμενους των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για  covid 19»

Με την ανακοίνωση της   που υπογράφεται  από την  επικεφαλής της δημοτικής παράαξης ,  Παπουτσιδάκη Ελευθερία και τους άλλος  τέσσερις Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης , Σιόντορο Παύλο,

Ζερβό Τάσο ,Αναστασόπουλο Αντρέα  και Καλιακάτσο Νίκο, η « Λαική Συσπείρωση» εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση  επίσης στην κυβέρνηση για τι ευθύνες που φέρει .

Αναφέρει συγκεκριμένα :

« Εδώ και ένα χρόνο από την εμφάνιση  της πανδημίας η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της, αφού δεν προχώρησε σε ουσιαστική ενίσχυση του  υποστελεχωμένου  συστήματος υγείας. Οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, οι περαιτέρω μονάδες ΜΕΘ και  ο πολλαπλασιασμός των κλινών έμειναν στα χαρτιά αφού το αστικό σύστημα και  η κυβέρνηση  του επέλεξε για ακόμα μια φορά, αξιοποιώντας την πανδημία ,να ρίξει στο λαό το βάρος της ατομική ευθύνης, να επενδύσει  στο φόβο  και τα τηλεοπτικά σποτ. Ταυτόχρονα στήριξε με νέα μέτρα την καπιταλιστική κερδοφορία , τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους κλινικάρχες .  Η υποστήριξη των γιατρών  και των νοσηλευτών  εξαντλήθηκε στα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια.

Εδώ και πολλά χρόνια προχωράει ολοταχώς η ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας αφού οι υπηρεσίες της γίνονται ανταποδοτικές. Ο πρωθυπουργός ακριβώς ένα χρόνο πριν μας κάλεσε να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη για  να νικηθεί ο κορονοϊός, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα αν η προσωπική υπευθυνότητα και ο αυτοπεριορισμός είναι αρκετός για να θεωρηθεί ότι έχουμε ένα σύγχρονο  σύστημα υγείας  επαρκώς στελεχωμένο και με υποδομές .

Οι δήθεν νέες κλίνες για covid αφαιρούνται από τις υφιστάμενες ενώ το ήδη υποστελεχωμένο προσωπικό εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται , μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου με σοβαρές συνέπειες στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών».