Βάζει το « χέρι στη φωτιά» ο Στ. Κασιμάτης για το Ληξιαρχείο του Δήμου Κορυδαλλού

dimarxeio ioulios_2013 018Με απόλυτη κατηγορηματικότητα , η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ παρατυπία στο Ληξιαρχείο  του Δήμου Κορυδαλλού .
Η θέση της αυτή ,  διατυπώνεται προφανώς  μετά από ΕΝΔΕΛΕΧΗ ( 😉 έλεγχο , σ΄ ανακοίνωσή της , μετά την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου , Ευτέρπης Γκουτζαμάνη να διενεργηθεί επείγουσα πανελλαδική έκτακτη επιθεώρηση στα βιβλία γεννήσεων των Ληξιαρχείων της τελευταίας πενταετίας , μ΄αφορμή την υπόθεση της μικρής « Μαρίας».
Στην ανακοίνωσή του , ο Δήμος , επισημαίνει ότι « το Ληξιαρχείο του ,  από το 1976 ελέγχεται κάθε χρόνο από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για πράξεις του προηγούμενου έτους. Για το διάστημα που έχει διαταχθεί η έρευνα, από το 2008 έως το 2013, το Ληξιαρχείο Κορυδαλλού έχει συντάξει συνολικά πέντε (5) ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως με βάση υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες συνοδεύονται είτε από βεβαιώσεις μαίας (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) ή από βεβαίωση γιατρού. Όλες δε οι περιπτώσεις δηλώθηκαν εντός της χρονικής προθεσμίας του δεκαημέρου που προβλέπει ο νόμος.
Όσον αφορά στην περίοδο πριν το 2008 έχουν συνταχθεί δύο (2) ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως: α. το 1985 με απλή δήλωση παρουσία μάρτυρα μέσα στο περιθώριο των δέκα ημερών και β. το 1997, όπου δηλώθηκε γέννηση του 1995 η οποία συνοδευόταν από δικαστική απόφαση. Όλες οι περιπτώσεις υιοθεσιών καταχωρούνται στο Ληξιαρχείο μόνο με δικαστικές αποφάσεις» , καταλήγει η ανακοίνωση.