Για τα «καμώματα» της διοίκησης Χουρσαλά,  ζητούν εξηγήσεις  από Θεοδωρικάκο , Κικίλια και Χρυσοχοίδη , στη Βουλή  

 

Οι συναρμόδιοι υπουργοί για θέματα αυτοδιοίκησης , δημόσιας υγείας και τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας , καλούνται στη Βουλή , ν΄απαντήσουν για τις καταγγελίες ενάντια στον Πρόεδρο Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Κορυδαλλού, Γιάννη Πάχο  και γενικότερη τη Δημοτική Αρχή Χουρσαλά.

Και συγκεκριμένα για τις καταγγελίες των εργαζομένων του Αθλητικού Οργανισμού, του Σωματείου των Υπαλλήλων του δήμου Κορυδαλλού , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ_ΟΤΑ) και της δημοτικής παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» μ΄επικεφαλής τον Νίκο Κατσούλη.

Τη σχετική ερώτηση κατέθεσε η δραστήρια βουλευτής Β΄Πειραιά , του « Μέρα 25» , Φωτεινή Μπακαδήμα.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ερώτηση της:

« Σύμφωνα με δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «μαζί» για τον Κορυδαλλό, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού και Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Κορυδαλλού φέρεται να έσπασε την καραντίνα, θέτοντας σε κίνδυνο πολλούς, πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους του δήμου με τους οποίους συνεργάστηκε, ενώ φέρεται και να προπηλάκισε τους υφιστάμενους εργαζόμενους που αντέδρασαν στην ανεύθυνη συμπεριφορά του.

Η καταγγελία αυτή προέκυψε μετά την ανοιχτή επιστολή – καταγγελία στις 4/12/2020 των εργαζομένων, την ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ (5/12/20) καθώς και την τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της παράταξης κ Νίκου Κατσούλη με τους εργαζόμενους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ευθύνες αποδίδονται και στον αρμόδιο για τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας Αντιδήμαρχο Κορυδαλλού που, σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή – καταγγελία, δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να αποφευχθεί η έκθεση σε κίνδυνο των εργαζομένων, ακόμα και μετά την σχετική ενημέρωσή του, καθώς και τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη διαχείριση κρούσματος στους εργαζόμενους του Δήμου.

Κατόπιν των παραπάνω πολύ σοβαρών καταγγελιών,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

  1. Είναι ενήμεροι για τα καταγγελθέντα;
  2. Τι ακριβώς συνέβη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου Κορυδαλλού και Δημοτικό Σύμβουλο;
  3. Ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται περί μη τήρησης των προβλεπομένων κανόνων καραντίνας;
  4. Ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος για τα καταγγελθέντα και αν ναι, πότε έγινε αυτό;
  5. Αν ενημερώθηκε, τι έπραξε ο Αντιδήμαρχος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας;
  6. Ποια η επίσημη θέση του Δήμου για τα καταγγελθέντα;
  7. Ποιο το σχέδιο διαχείρισης, σε περίπτωση κρούσματος στις υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού; Παρακαλώ να μας κατατεθεί.
  8. Πότε καταρτίστηκε το σχέδιο διαχείρισης και ποιος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του;
  9. Θα αναλάβει ο Δήμος με δικά του έξοδα την εξέταση όλων των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που ήρθαν σε επαφή με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου Κορυδαλλού, όπως επίσης και την αποζημίωσή τους, αν αποδειχθεί πως όντως τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της στάσης του Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού;».