«Δίνουν»  το « αίμα» τους για τους συνανθρώπους τους  στο δήμο Νικαίας-Ρέντη 

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ,  από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων” στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 15).

Εν δυνάμει αιμοδότες μπορούν να είναι υγιή άτομα, τα οποία δεν έχουν έρθει σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της εν λόγω λοίμωξης, να είναι από 18 έως 65 χρόνων, και θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους. – Για την αιμοδοσία δεν χρειάζεται προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Από την τακτική εθελοντική προσφορά στις δράσεις αιμοδοσίας του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφορικά με τη διοργάνωση αιμοδοσίας δήλωσε : «Ο Δήμος μας διοργανώνει με συνέπεια τακτικές αιμοδοσίες προκειμένου να συνεισφέρει στην κάλυψη αναγκών αίματος για την σωτηρία χιλιάδων συνανθρώπων μας, αλλά και για την ενίσχυση της τράπεζας αιμοδοσίας. Παραμένουμε ενεργοί σε κάθε δράση αλληλεγγύης και προσφοράς, και παράλληλα προσπαθούμε αυτό να το καλλιεργήσουμε και να το προωθήσουμε σε κάθε δημότη και κάτοικο της πόλης ώστε να γίνει συνήθεια.

Καλούμε, λοιπόν, νέους και παλαιούς εθελοντές αιμοδότες να παρευρεθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι.Ρέντη στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αιμοληψία θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τους εθελοντές αιμοδότες και η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο» .

Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη Μπιχάκη 15 Ώρες διεξαγωγής αιμοδοσίας: 9:00 – 13.30