ΔΣΠ :H δράση ακραίων φονταμενταλιστών προσβάλλει την ανθρώπινη ζωή

Τον αποτροπιασμό του για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, εξέφρασε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ) .

«Ο αποκεφαλισμός του Καθηγητή Samuel Paty αποτελεί μια βάναυση επίθεση, σε γραμμική μάλιστα συνέχεια με προηγούμενες, κατά των ιδίων των αρχών της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της ανοιχτής κοινωνίας – δηλαδή κατά των αρχών που αποτελούν τη βάση του Ευρωπαϊκού «τρόπου» ζωής. Ο αποκεφαλισμός Καθηγητή Σχολείου λόγω των όσων δίδασκε στους μαθητές του υπερβαίνει την τρέχουσα λογική και αποτελεί γεγονός που δύσκολα μπορεί να ειπωθεί και ακόμη δυσκολότερα να ερμηνευτεί. Δυστυχώς, η έκρυθμη κατάσταση επιβεβαιώθηκε και πάλι, με την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια» τονίζει.

Σύμφωνα με τον  Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, « η κλιμάκωση ωστόσο των επιθέσεων δείχνει δυστυχώς να επιβεβαιώνει τα πλέον δυσοίωνα σενάρια για την καθοριστική παρουσία του ισλαμικού φονταμενταλισμού. H δράση ακραίων φονταμενταλιστών προσβάλλει την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.  Η ιδιότητα του πολίτη, κομβική κατά το γαλλικό δημοκρατικό ιδεώδες, στηρίζεται και προϋποθέτει την παιδεία. Υπό την ανωτέρω έννοια, η πρόσφατη τραγική επίθεση βάλλει ευθέως κατά των θεμελίων της δημοκρατικής και φιλελεύθερης Πολιτείας,  αναγκάζοντάς μας να ανησυχούμε έντονα για το παρόν και να προβληματιζόμαστε για το μέλλον.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, συνεπής στις παραδόσεις του και λειτουργώντας πάντοτε ως θεματοφύλακας των δημοκρατικών αξιών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα προσπάθειας  κατάλυσης κάθε έννοιας ανεκτικότητας από ομάδες φονταμενταλιστών και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το γαλλικό λαό» αναφέρει , καταλήγοντας η ανακοίνωση του , η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του, Γιώργο Σταματογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα , Χρήστο Ηλιάδη.