Δωρεάν τεστ-Παπ στο Δήμο Κορυδαλλού

 

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νίκαιας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, στο δήμο  Κορυδαλλού , θα διενεργηθεί, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, δωρεάν Γυναικολογικό έλεγχολήψη Τεστ ΠΑΠ, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα .

Καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid 19, τείνουν να αποτελέσουν τροχοπέδη (αναμονή για ραντεβού, περιορισμοί και δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας κ.α.) στον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο του πληθυσμού για μια σειρά σοβαρών νοσημάτων, η διενέργεια οργανωμένων προληπτικών ελέγχων σε κοινοτικό επίπεδο – τηρουμένων αυστηρά όλων των απαραίτητων μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας – είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από Ιατρό Κυτταρολόγο και Μαία του Κ.Υ Νίκαιας, με την υποστήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού των Δημοτικών Ιατρείων, και αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες κατοίκους του δήμου με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και στις δικαιούχους του ΚΕΑ.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση συμμετοχής με την γραμματεία του Τμήματος Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής στο 213 2129335.