Εκβιαστικά διλήμματα από τη Διοίκηση Χουρσαλά αντί σχέδιο για τα σχολεία , καταγγέλλει ο Κατσούλης

 

“Ναι»  αλλά με τέσσερις συγκεκριμένους όρους ,  τονίζει , η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» του Νίκου Κατσούλη, υπέρ της μεταφοράς και συστέγασης του 8 ου Γυμνασίου στο 5ο Λύκειο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ,   « λαμβάνοντας υπόψη το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς»  ψήφισε , « υπέρ της μεταφοράς με τις παρακάτω όμως προϋποθέσεις:

Να δεσμευτεί ο Δήμαρχος ότι:

  1. Αυτή η λύση είναι προσωρινή.
  2. Η μεταστέγαση θα ολοκληρωθεί πριν την 1/9/21.
  3. Η προσωρινή κατασκευή θα είναι ασφαλής και νόμιμη και θα πληροί όλους τους παιδαγωγικούς και περιβαλλοντικούς όρους.
  4. Μέσα σε έναν μήνα θα φέρει πρόταση για την μόνιμη λύση του στεγαστικού, την οποία θα υλοποιήσει άμεσα».

Ωστόσο , καταγγέλλει , ο Δήμαρχος και η διοίκηση του, απέφυγαν παντελώς να δεσμευτούν επ΄αυτών

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  (23/2/2),  ο επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό , τόνισε εξ΄αρχής, « οι μαθητές και οι μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου χρειάζονται ένα ασφαλές, σύγχρονο εκπαιδευτήριο και όχι άλλη μια προσωρινή λύση που θα διαρκέσει 20 έτη όπως η προηγούμενη».

Στηλίτευσε δε , την, κατ’ επανάληψη, δημιουργία εκβιαστικών διλημμάτων και την απουσία κεντρικού σχεδιασμού για τα κτιριακά προβλήματα των σχολειών του Κορυδαλλού».

Και τόνισε ότι « πάγια τακτική είναι η εγκατάλειψη και η αδιαφορία αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων και στη συνέχεια η επιλογή της «εύκολης» αλλά ανεπαρκούς λύσης».

Αυτό   συμβαίνει , σημείωσε  και με το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού , στο οποίο « αφού όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, που σήμερα συνδιοικούν, αδιαφόρησαν για το πρόβλημα, έρχονται σήμερα να προτείνουν το μοίρασμα των δομών του 3ου και 5ου ΓΕΛ .Δηλαδή η λύση στο πρόβλημα είναι το 8ο Γυμνάσιο να επανέλθει εκεί από όπου έφυγε προσωρινά το 2002!»

Ο κ. Κατσούλης , υπογράμμισε μ΄έμφαση τα  προβλήματα αυτής της επιλογής, αναφέροντας τα εξής:

  • «Υπερσυγκέντρωση μαθητικού πληθυσμού στους χώρους του 5ου και 3ου ΓΕΛ.
  • Υδροκεφαλισμός του χώρου των 88 στρεμμάτων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας βρίσκεται εκεί, αφήνοντας χωρίς σχολική δομή, Λυκείου ή/και Γυμνασίου, τεράστιες περιοχές όπως αυτές γύρω από τις πλατείες Μέμου, Βενιζέλου, Μερκάτη,  αλλά και της περιοχής του Σχιστού.
  • Υποβαθμίζονται οι λειτουργικοί χώροι του 5ου ΓΕΛ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.
  • Δημιουργείται μια «αντιπαιδαγωγική» συγκατοίκηση μαθητών/τριών Λυκείου με Γυμνασίου».