Η ανικανότητα και αδιαφορία κυβέρνησης –Χουρσαλά στέλνει  μέχρι και την …Ελευσίνα τους Κορυδαλλιώτες για εμβολιασμό . Ερώτηση Ραγκούση στη Βουλή

Την παντελή αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση αφήνοντας το δήμο Κορυδαλλού , το μόνο σ΄όλο τον Πειραιά , χωρίς εμβολιαστικό κέντρο κατά του covid-19, καταγγέλλει μ΄ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , ο βουλευτής Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ , Γιάννης Ραγκούσης.

Στην ερώτηση , την οποία συνυπογράφουν άλλοι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Ραγκούσης , πρωτοβουλία του οποίου ήταν ,  επισημαίνει τις ψευδείς , όπως αποδείχθηκαν  υποσχέσεις  κυβέρνησης- Δημοτικής Αρχής ότι θα λειτουργούσε και στον Κορυδαλλό εμβολιαστικό κέντρο.

Ακόμη σημειώνει το γεγονός ότι στην πόλη , λειτουργούν δύο Μονάδες ΤΟ.Μ.Υ. και αποκαλύπτει ότι  όσοι Κορυδαλλιώτες  των ηλικιακών ομάδων 60-65 ετών και 70 ετών και άνω, ζητούν να εμβολιαστούν  παραπέμπονται σε άλλους Δήμους  ακόμα και … στην Ελευσίνα, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ακόμα όμως  που σταθεί « τυχερός» κάποιος και επιλεγεί για εμβολιασμό στον  όμορο πχ Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη,  το ραντεβού κλείνεται για ένα και δύο μήνες αργότερα.

 

           Η ερώτηση

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , προς  τον υπουργό Υγείας , έχει ως εξής :

ΘΕΜΑ: Για ποιους λόγους δεν ορίζονται εμβολιαστικά κέντρα στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα να εμποδίζονται να εμβολιαστούν χιλιάδες συμπολίτες μας;

Η κυβέρνηση ανήγγειλε με διθυράμβους το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, δίνοντάς του μάλιστα το βαρύγδουπο προσωνύμιο:  «Επιχείρηση Ελευθερία». Το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, περιελάμβανε τη δημιουργία 1.018 εμβολιαστικά κέντρων.  Σε αυτή, δε, την εκστρατεία κατά τον Υπουργό Υγείας, πρωταγωνιστικό ρόλο θα είχε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας, οι ΤΟ.Μ.Υ., κλπ.

Στο Δήμο Κορυδαλλού, μία πόλη των 65.000 κατοίκων και πλέον, αρχικά είχε προγραμματιστεί οι κάτοικοι να κατευθύνονται για να εμβολιάζονται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, στη συνέχεια στο Χαϊδάρι, στο Αττικό Νοσοκομείο ή στα Κ.Υ. του Πειραιά.

Παρότι ο Κορυδαλλός έχει και λειτουργούν δύο Μονάδες ΤΟ.Μ.Υ., όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν των ηλικιακών ομάδων 60-65 ετών και 70 ετών και άνω, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τώρα παραπέμπονται είτε σε όμορους Δήμους είτε ακόμα και στο Πέραμα και στην Ελευσίνα, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και το συγκεκριμένο εμβόλιο. Αν μάλιστα κάποιος πολίτης επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο σε όμορο Δήμο, π.χ. Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, τότε ενδέχεται η σειρά του εμβολιασμού του να οριστεί ένα και δύο μήνες αργότερα.

Συνακόλουθα, σύμφωνα με καταγγελίες πληθώρας πολιτών, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να προσέλθουν στα  εμβολιαστικά κέντρα πέραν των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κορυδαλλού,  είτε λόγω προβλημάτων αναπηρίας είτε λόγω έλλειψης μέσου μετακίνησης, με αποτέλεσμα να στερούνται της δυνατότητας να αποκτήσουν την όποια υγειονομική ασπίδα προστασίας.

Προκαλεί, μάλιστα, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι πρόσφατα κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες διαβεβαίωναν πως σύντομα θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και στον Κορυδαλλό.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας:

  1. Για ποιους λόγους δεν ορίζονται εμβολιαστικά κέντρα στον Κορυδαλλό, ώστε να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι 65.000 κάτοικοί του;

2.Πότε πρόκειται να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, ώστε να μην υπολειτουργούν οι άλλες κρίσιμες για την υγεία του πολίτη υγειονομικές υπηρεσίες στα εμβολιαστικά κέντρα;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Ραγκούσης Γιάννης

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Δρίτσας Θεόδωρος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Τσίπρας Γιώργος

Φίλης Νίκος

Χρηστίδου Ραλλία