Κανένα σχέδιο από διοίκηση Χουρσαλά για νέα σχολεία αλλά και άγνοια. Σφυροκόπημα στο Δημοτικό Συμβούλιο  

Χωρίς σχέδιο για το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Κορυδαλλού συνεχίζει και  η διοίκηση Χουρσαλά κατήγγειλε η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Κορυδαλλό» στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα Παιδείας .

Στη συνεδρίαση  που έγινε με τηλεδιάσκεψη – και με τεχνικά προβλήματα στη διεξαγωγή – , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ,  Λάζαρος Αλεξανδρίδης,  κατήγγειλε τη Διοίκηση Χουρσαλά  για  ολιγωρίες , έλλειψη συνολικού σχεδιασμό κ.ά

« Ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα σχολικά κτίρια του Κορυδαλλού, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο λόγω κορονοϊού (3ο, 8ο Γυμνάσιο, 18ο Δημοτικό σε μικρά παλαιά κτίρια , 4ο – 5ο Γυμνάσιο με κάποιες αίθουσες σε κοντέινερ, όπως και τα νέα παραρτήματα των νηπιαγωγείων) η διοίκηση Χουρσαλά δεν έχει σχέδιο για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος. Λειτουργώντας μονομερώς και αποσπασματικά, όπως στην περίπτωση του 4ου – 5ου Γυμνασίου (πρόθεση ενοικίασης ιδιωτικού σχολείου) και την μεταφορά του ΣΔΕ στο 3ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, βρήκε απέναντί της, όχι μόνο τις σχολικές κοινότητες των συγκεκριμένων σχολείων αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς» τόνισε μεταξύ άλλων .

Επίσης την κατηγόρησε ότι « εφάρμοσε αντιδημοκρατική διαδικασία, παρακάμπτοντας τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, το όργανο που εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούν στέγαση και μεταστέγαση σχολείων».

Αλλά και εκεί, είπε , «  που υπάρχει ώριμη λύση, όπως η περίπτωση του διδακτηρίου στην οδό Σταματοπούλου, για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη και θέλει απλά πολιτική βούληση, για να τρέξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αδικαιολόγητη άρνηση του Δημάρχου για την ύπαρξη μελέτης καθυστέρησε ήδη έναν ακόμα χρόνο την κατασκευή του διδακτηρίου».

Ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης σημείωσε επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων, με τα περισσότερα να μην έχουν ακόμα πιστοποιητικό.

Τέλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την εφαρμογή των οδηγιών του ΟΑΣΠ, για την αντισεισμική προστασία των σχολείων, που είναι ευθύνη του Δήμου.

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, τονίζεται ότι «  ο επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό Νίκος Κατσούλης, έχει επισημάνει αρκετές φορές θέματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα και τις επισκευές των σχολείων, χωρίς μέχρι τώρα να έχει λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Άραγε ποιες είναι οι προτεραιότητες σας κύριε Δήμαρχε για τα σχολεία και ποιος θα έχει την ευθύνη αν συμβεί κάτι δυσάρεστο;».