Κατά 10 εκατ. ευρώ μείωσε το Τεχνικό του Πρόγραμμα ο Δήμος Νίκαιας για να είναι πιο ρεαλιστικό

dimarxeio nikaias - ioakeimidis - tountas

Σε μείωση του τεχνικού του προγράμματος προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, όπως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών,  Άκης Τούντας εξήγησε ότι είναι προφανές ότι η αιτία της μείωσης του τεχνικού προγράμματος είναι η υποχρηματοδότηση, ενώ ενημέρωσε ότι αφορά κάποια έργα που δεν ήταν ώριμα και τα οποία θα υπήρχαν απλά στο τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς να υφίσταται δυνατότητα περάτωσης τους.

Λογοθέτης: «Ιστορική απόφαση»

Για «ιστορική απόφαση» έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στέλιος Λογοθέτης, υποστηρίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιεί για πρώτη φορά αυτό που του έχουν υποβάλει με την επιτροπεία των Δήμων. «Ο Δήμος πρέπει να παρουσιάζει ανά τρίμηνο στο Υπουργείο τον ισολογισμό εσόδων – εξόδων και δεν πρέπει τα έξοδα, οι δαπάνες, να υπερβαίνουν το 10%» ανέφερε.

Ωστόσο δήλωσε ότι καταλαβαίνει το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένος να φέρει το συγκεκριμένο θέμα, «γιατί μας το έχουν επιβάλει», αναφερόμενος στους όρους σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται να πάρει ο Δήμος τα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα.

Στο ύψος της μείωσης του τεχνικού προγράμματος, η οποία φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ, επικεντρώθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφη Πόλη» Δρακούλης Βρεττάκος, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ιορδάνης Αλιμπέρτης αναρωτήθηκε με ποια κριτήρια επιλέγονται τα έργα που θα καταργηθούν ή θα συνεχιστούν.

 

             Τούντας: Δεν αποτελεί δέσμευση

Απαντώντας στα παραπάνω ο Αντιδήμαρχος Άκης Τούντας διευκρίνισε ότι το κομμάτι της στοχοθεσίας δεν εμπεριέχεται στο μνημόνιο συνεργασίας . Κσι πρόσθεσε ότι το να υπάρχει μια επίπλαστη εικόνα μέσα από ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο φουσκώνει τις δαπάνες, χωρίς να μπορούν να υλοποιηθούν, δεδομένης και της χρηματοδότησης, είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνολική βάση.

«Πρέπει να παρουσιάσουμε έναν προϋπολογισμό που να είναι κοντά στην πραγματικότητα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το κριτήριο για την επιλογή των έργων, ήταν ποια απ’ αυτά έχουν ώριμες μελέτες ή χρηματοδότηση.