” Μαστίγωμα” ευθυνών Χουρσαλά-Γουρδομιχάλη από Παπουτσιδάκη

 

Ένα δριμύ κατηγορώ κατά του δημοτικού κατεστημένου που κυβερνά τον Κορυδαλλό , το τελευταίο …1/4 του αιώνα ( από το 1995) και τις διαχρονικές ευθύνες που φέρει για το οξύτατο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία του Κορυδαλλού , ήταν η τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης ” Λαικής Συσπείρωσης”, Ελευθερίας Παπουτσιδάκη και  των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού , στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  (23/2).

Σύσσωμη η παράταξη της ” Λαικής Συσπείρωσης”  στηλίτευσε  το σύστημα αυτό  των παραγόντων που μπαινόβγαιναν και  εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν ή να συμπλέουν με τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές  από τότε  και συμμετέχουν στη νομή και την άσκηση της τοπικής εξουσίας.

Η κυρία Παπουτσιδάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της , υπογράμμισαν μ΄έμφαση  ότι και η τωρινή διοίκηση και το ηγετικό της ” δίδυμο”  Χουρσαλά -Δημόπουλου αλλά και  της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, με τον επικεφαλής της, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη , συμμετείχαν σε καίριες θέσεις ευθύνης σ΄εκείνες τις Διοικήσεις . Και μάλιστα ως αρμόδιοι αντιδήμαρχοι  Παιδείας (  Χουρσαλάς- Γουρδομιχάλης ) , όπως και ο τωρινός σ΄αυτό το πόστο, Κυριάκος Τζέρμπος ή Τεχνικών Έργων ( Δημόπουλος).

Όπως είπε , όλα αυτά τα χρόνια , τίποτε δεν έπραξαν , ιδιαίτερα για τη  μεταφορά του 8ου Γυμνασίου , που τώρα το μεταστεγάζουν  στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Λυκείου .Μετατρέποντας το ,  όπως η ιστοσελίδα μας έχει τονίσει,  σε κάτι χειρότερο και από ” Γκράβα” αφού  θ’ αριθμεί συνολικά 750 και πλέον μαθητές. Γι αυτό και τόνισε η παράταξη   της είναι αντίθετη σ΄αυτή την βαθιά αναχρονιστική και αντιπαιδαγωγική “λύση”.

” Η δήθεν λύση , που μας παρουσιάζετε, δεν είναι σε καμία περίπτωση λύση , ούτε καν προσωρινή,  είπε μ’  έμφαση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με μοναδικό θέμα αυτό .

” Η λύση είναι μία , κι αυτή η ανέγερση νέου σχολείου στο κέντρο της πόλης” απ΄όπου ” ξεσπιτώθηκε” μετά το σεισμό του 1999 το 8ο Γυμνάσιο και μεταφέρθηκε στο κτίριο της Αρκεσίνης.

Η επικεφαλής της ” Λαικής Συσπείρωσης” ,  άσκησε  έντονη κριτική στη συνδιοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της  στέγασης που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία   .

Δεν είναι τυχαίο είπε , ότι μέχρι σήμερα η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , έχει αρνηθεί να πραγματοποιηθεί  συζήτηση για τη σχολική στέγη αλλά  και το ότι δεν έχει  επιλέξει ή προβεί σε καμία δέσμευση χώρου για ανέγερση νέου σχολείου.

Μάλιστα η σχετική ερώτηση που απηύθυνε στον ίδιο το δήμαρχο , ότι έστω και στη ” λύση” αυτή που προκρίνουν ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της , αποκάλυψε  ότι …δεν υπάρχει από πλευράς Διοίκησης του δήμου .

Η κυρία Παπουτσιδάκη, κατήγγειλε τη συνδιοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου , ότι η  πολιτική τους  στο θέμα αυτό εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική που ” υπηρετούν” , για ” αυτοχρηματοδοτούμενα, διαφορετικών “κατηγοριών” σχολεία , πολυπληθέστατα σε μαθητές”.

Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έκανε , όπως και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ” ΄Λαικής Συσπείρωσης” στο κατά πόσο θα είναι νόμιμα και ασφαλή για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και  των ίδιων των μαθητών αυτή η ” συγκατοίκηση” . Καθώς και τα έργα -παρεμβάσεις που λέει ότι θα κάνει ο δήμος . Μετατρέποντας αποθήκες , γυμναστήριο , βιβλιοθήκη κά σε …σχολικές αίθουσες για να στεγαστούν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου .

Σ΄αυτή την σοβαρότατη πτυχή του θέματος , στάθηκε στην παρέμβαση του , ο δημοτικός σύμβουλος , Νίκος Καλιακάτσος. Συγκεκριμένα στους κινδύνους που εγκυμονούν από τη συνύπαρξη παιδιών 12-13 χρονών με  πολύ μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές . Επίσης έθιξε την αποσχολειοποίηση της πολυπληθούς περιοχής του κέντρου του Κορυδαλλού .

Με συγκεκριμένα στοιχεία που ανέφερε , ο δημοτικός σύμβουλος , Τάσος Ζέρβας ,  επισήμανε τις ευθύνες  του συστήματος εξουσίας που ανακυκλώνεται στον Κορυδαλλό  , όλα αυτά τα χρόνια  και μέρος του είναι και η συνδιοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην απώλεια  του οικοπέδου στην πλ. Ελευυερίας όπου ανεγέρθηκε τελικά το SM ” Βασιλόπουλος” , το παράπλευρο οικόπεδο του ” Ρηνιωτάκη” ,  όπου κατασκευάστηκε πολυκατοικία και στεγάζει το Ταχυδρομείο , το αντίστοιχο στη Θεσπιέων -Πλαταιών και στην Παπακυριαζή.

Τέλος , ο Δημοτικός Σύμβουλος , Ανδρέας Αναστασόπουλος , που είναι και εκπαιδευτικός,   επισήμανε το γεγονός ότι από πλευράς Διοίκησης αποσιωπήθηκαν οι  απόψεις και ενστάσεις  της σχολικής κοινότητας του 5ου Λυκείου και προβλήθηκαν μόνο του 8ου Γυμνασίου.  Κατηγόρησε  τη συνδιοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου , για τις ” εκπτώσεις” σε μείζονα θέματα που επιλέγει και κάνει σ΄ ένα τόσο σοβαρό θλέμα , όπως αυτό αλλά και γιατί υποβαθμίζει και αποσιωπά παντελώς τους σοβαρότατους κινδύνους που ενέχει η “λύση” που προκρίνει.