Μαχητικά και αλληλέγγυος με την κοινωνία του Πειραιά ο ΔΣΠ

IMG_1495Σε κλίμα ιδιαίτερα φιλόξενο και εορταστικό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου, η θερμή υποδοχή του Προέδρου, Στέλιου Μανουσάκη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα καλωσορίσματος των προσδοκιών όλων των παρευρισκομένων, που μοιράστηκαν μια όμορφη πρωτοχρονιάτικη συνάντηση, κουβέντιασαν, ευχήθηκαν και συγκινήθηκαν από τα λόγια του Προέδρου, τα οποία τα είχαν όλα’ ειλικρίνεια, αυτοκριτική, ενημέρωση με επιχειρήματα για τις επιλογές της 6ετούς διοίκησης του Συλλόγου, αναγνώριση της προσφοράς όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του δυναμικού του Συλλόγου, αγωνία αλλά και αισιοδοξία για το 2014 που ανέτειλε και περιμένει τη δική μας αντίδραση και θέση, τη δική μας, κοινωνική και πολιτική ανάμειξη στις εξελίξεις για το μέλλον του επαγγέλματός μας, της πόλης μας, της χώρας μας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

«H εκδήλωση αυτή έχει για μένα ιδιαίτερη σημασία, μιας και είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι εδώ ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχοντας ολοκληρώσει δύο συνεχείς θητείες στη συγκεκριμένη θέση, την ευθύνη της οποίας μου κάνατε την τιμή να μου εμπιστευτείτε.

Κατά την περίοδο των έξι ετών της προεδρίας μου, που αποτέλεσε συνέχεια μίας πολύ μακρύτερης περιόδου συμμετοχής μου στο Διοικητικό συμβούλιο του Δ.Σ.Π. εύλογα υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης και απογοήτευσης. Όμως υπήρξαν ακόμη περισσότερες στιγμές δημιουργίας και προσπάθειας υλοποίησης της εντολής που είχα λάβει από τους συναδέλφους μου για εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που επί σειράς ετών απασχολούσαν τον κλάδο μας, για προάσπιση των αξιών της δικαιοσύνης, για πλήρη διαφάνεια στη λειτουργία του Συλλόγου, για ανάδειξη του Δικηγορικού Συλλόγου του Πειραιά σε πρώτο μεταξύ ίσων θεματοφύλακα των αξιών της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ελευθερίας στην πόλη του Πειραιά.

Έτσι ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, αντιστάθηκε συμπαρατασσόμενος με τους φορείς της πόλης, αλλά και με τους υπόλοιπους δικηγορικούς συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις, συγκροτώντας ένα ισχυρό μέτωπο αντιλόγου στη λαίλαπα της καταστρατήγησης όσων αξιών και δικαιωμάτων συγκροτούσαν το θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας, ως αποτέλεσμα πολυετών αγώνων και πολιτικών κατακτήσεων. Δεν έχω την ψευδαίσθηση, ότι από το διαρκή αυτό αγώνα βγήκαμε νικητές. Όμως η παγκόσμια και ιδιαίτερα η ελληνική ιστορία, με τα πολλά παραδείγματα της, μας έχει διδάξει, ότι για τη συνέχιση της ελεύθερης σκέψης μεγαλύτερη σημασία από το αποτέλεσμα του, έχει ο ίδιος ο αγώνας. Μεγάλη παλικαριά, λέει ο Καζαντζάκης στην αναφορά στον Γκρέκο, είναι ν’ αναγνωρίζεις χωρίς τρόμο τα σύνορα και να μην απελπίζεσαι. «…Θα χτυπούμε, θα χτυπούμε τα κεφάλια μας απάνω στα κάγκελα, πολλά κεφάλια θα γίνουν θρύμματα, μα μια μέρα τα κάγκελα θα σπάσουν…».

Αναδείξαμε τον ιστορικό ρόλο που πρέπει να έχει ένας τόσο μεγάλος, όσο ο Δικηγορικός Σύλλογος, επιστημονικός φορέας σε μία τοπική κοινωνία. Φροντίσαμε να αναπληρώσουμε τα μεγάλα κενά της αδύναμης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ελληνικής πολιτείας και εργαστήκαμε στην κατεύθυνση ο Δήμος του Πειραιά να αποκτήσει το χαρακτήρα του μητροπολιτικού κέντρου και του σημείου αναφοράς των γύρω περιοχών, παρότι στην προσπάθεια μας αυτή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αγκυλώσεις.

Κατόπιν διαρκών πιέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου  Πειραιά μεταφέρθηκε ο ΟΚΑΝΑ σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και πάψαμε να βλέπουμε τους δεκάδες τοξικομανείς να κάνουν χρήση στους δρόμους χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται και απετράπη η γκετοποίηση και μετατροπή σε άνδρο παραβατικότητος μίας περιοχής του Πειραιά, που με ευθύνη των τοπικών διοικήσεων είχε απαξιωθεί και ερημοποιηθεί, μετά την απομάκρυνση όλων σχεδόν των ναυτιλιακών εταιρειών που της έδιναν ζωή από τη δεκαετία του πενήντα, έως και πριν από δεκαπέντε – είκοσι χρόνια.

Με ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εξανθρωπίστηκαν οι συνθήκες διαβίωσης στους χώρους κράτησης των αλλοδαπών στη Δραπετσώνα.

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ιδρύθηκε το ΚΕΔΙΠ, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν οι πρώτοι στην Ελληνική επικράτεια διαμεσολαβητές. Ήδη δε η πολιτεία εξετάζει σοβαρά την ένταξη στο ευρύτερο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και επίλυσης διαφορών, το θεσμό της διαμεσολάβησης, τον οποίο ο ΔΣΠ εξ αρχής αγκάλιασε και πρότεινε, ως έναν εναλλακτικό τρόπο διευθέτησης διαφορών, που μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά προς το στόχο της αποσυμφόρησης των Δικαστηρίων από των όγκο των σωρευομένων υποθέσεων.

Παράλληλα ο συγκεκριμένος θεσμός έδωσε στο Δικηγορικό Σύλλογο την αφορμή να προβεί, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε τοποθέτηση μέρους των χρημάτων του, στην απόκτηση του κτηρίου, όπου στεγάζεται το ΚΕΔΙΠ, το οποίο και αγοράστηκε σε συμφέρουσα τιμή για το Σύλλογο, αποτελώντας μια αξιόλογη επένδυση για το μέλλον, διασφαλίστηκαν τα χρήματα των Δικηγόρων σε μία περίοδο, που οι τραπεζικές καταθέσεις ήταν επισφαλείς. Επίσης με την αγορά αυτή προσεφέρθη σημαντική βοήθεια στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο κτήριο, ούτως ώστε να συνεχίσει να είναι βιώσιμος και να εξακολουθεί να προσφέρει το σημαντικό του έργο στην πειραϊκή κοινωνία. Τέλος η αγορά αυτή συντέλεσε ούτως ώστε ένα νεοκλασικό κτήριο, από αυτά που αποτελούν κόσμημα για την πόλη, να παραμείνει στην κυριότητα ενός φορέα που νοιάζεται για την πόλη και που αποτελεί μέρος της φυσιογνωμίας της.  

Με δικές μας ενέργειες και συμμετοχή ελέγχθηκαν οι συσσωρευμένες στο ΤΑΧΔΙΚ αιτήσεις καταβολής αμοιβών των αυτεπάγγελτα διορισμένων δικηγόρων, οι οποίοι έλαβαν τα οφειλόμενα ετών και πλέον όλες οι αμοιβές για τους αυτεπάγγελτους διορισμούς  καταβάλλονται εντός διαστήματος λίγων μηνών από την υποβολή των παραστατικών και φορολογικών στοιχείων.

Η παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και το κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης για την εδραίωση του οποίου εργαστήκαμε επίμονα, συνέβαλε στην υποδειγματική συνεργασία δικαστών και δικηγόρων στα δικαστήρια του Πειραιά και την αποδοχή του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από την απονομή της δικαιοσύνης, που επιτυγχάνεται καλύτερα, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες αναγνωρίζουν, αποδέχονται και τιμούν τη θεσμική ιδιότητα ο ένας του άλλου.

Τεράστια ήταν τα βήματα προόδου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, σε ότι αφορά στην αποδοχή των νέων τεχνολογιών. Μετεξελίξαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου σε ένα χώρο άμεσης και καθημερινής ενημέρωσης και σε σ’ ένα χρηστικό πολυεργαλείο για τους συναδέλφους. Ψηφιοποιήσαμε τις εσωτερικές υπηρεσίες του ΔΣΠ και τις καταστήσαμε διαλειτουργικές, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εσφαλμένων καταχωρίσεων και απώλειας δεδομένων. Συμβάλαμε στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων των Δικαστηρίων και διασυνδέσαμε υπηρεσίες τους με αντίστοιχες του ΔΣΠ. Με τη δημιουργία της εφαρμογής της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφου δώσαμε τη δυνατότητα στους συναδέλφους να ξεπεράσουν το πρόβλημα που τους δημιουργούσε η χρονοβόρα και απαρχαιωμένη πλέον διαδικασία της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στη γραμματεία των δικαστηρίων για ζητήματα διαδικαστικά.

Κατορθώσαμε να παραμείνει η αναφορά στις ελάχιστες νόμιμες αμοιβές και στο νέο κώδικα περί δικηγόρων και με δική μας πρόταση ετέθη πλέον όριο εκλογιμότητας για τους Προέδρους και Συμβούλους των Δικηγορικών Συλλόγων, γιατί πελατειακές σχέσεις δεν αρκεί να μην υπάρχουν, αλλά πρέπει και να υφίσταται και θεσμικά, εμπόδιο δημιουργίας τους.

Στον τομέα του Πολιτισμού ο ΔΣΠ υπήρξε πρωτοπόρος φιλοξενώντας στο μοναδικής αισθητικής χώρο του, ίσης αξίας και αισθητικής καλλιτεχνικά δρώμενα, που σπάνια πριν από την προσπάθεια αυτή είχαν φιλοξενηθεί στην πόλη του Πειραιά. Δε θα ήθελα στο σημείο αυτό να παραλείψω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μανώλη Κοτσώνη, ο οποίος αποτέλεσε την ψυχή αυτής της προσπάθειας και με την έμπνευση και την προσπάθεια όλης της πολιτιστικής ομάδας του Συλλόγου κατάφεραν να μας χαρίσουν εξαιρετικές βραδιές πολιτισμού, που τόσο μεγάλη αποδοχή είχαν και από τους δικηγόρους, αλλά και από την κοινωνία του Πειραιά.  

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εύκολο να γίνει σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, προσπαθεί να ανακαλύψει στις στάχτες της αξίες και προοπτικές. Στην Ελλάδα που όπου κι αν βρεθούμε μας πληγώνει.

Στην Ελλάδα που έδινε με τη σιωπή, την ανοχή και την αδιαφορία της πολιτικό χώρο σ’ αυτούς που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και μετά έντρομη προσπάθησε σε μια στιγμή να περιφρουρήσει εκείνο που επί τόσον καιρό  είχε κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για να ασχοληθεί με τις μνημονιακές της υποχρεώσεις. Τη Δημοκρατία. Τη συνέχεια του ιστορικού και πολιτικού μας πολιτισμού. Την αιτία συνοχής του κοινωνικού ιστού και τον απόλυτο παράγοντα αισιοδοξίας, κάθε φορά που οι καιροί ήταν χαλεποί. Αυτή τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της επικαλούμασταν και προτάσσαμε κάθε φορά που βλέπαμε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα να συνθλίβονται από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Κάθε φορά που τον πολιτικό μας πολιτισμό τσαλαπατούσαν οι αρβύλες της χρυσής αυγής. Κάθε φορά μιλήσαμε. Κάθε φορά πήραμε θέση.

Όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα δεν θα είχαν γίνει αν δεν είχα την αποδοχή, συμπαράσταση και συνδρομή όλων σας και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό, καθώς και για την τιμή που μου κάνατε για όλο αυτό το διάστημα, να μου αναθέσετε την ευθύνη της θέσης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Συλλόγου, που καθημερινά συμβάλλουν τα μέγιστα για να έχει ο Σύλλογος μας το χαρακτήρα μίας πραγματικής οικογένειας, τους στενούς μου συνεργάτες, για την κοινή δημιουργική μας πορεία όλων αυτών των χρόνων και κυρίως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που με την παρουσία τους, την κριτική συμμετοχή τους, τις συνθετικές απόψεις τους και τις δημιουργικές διαφωνίες τους,  εργάστηκαν με συνέπεια όλ’ αυτά τα χρόνια για τον κοινό μας σκοπό.

Ολοκληρώνοντας την προεδρική μου θητεία κρατώ τα καλά και συγχωρώ τα ανθρώπινα. Πάντοτε, όταν κάποιος φεύγει αισθάνεται ότι κάτι έχει ξεχάσει, ότι κάτι περισσότερο ή διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει. Δε θα ήταν δυνατόν να ξεφύγω από τον κανόνα. Ξέρω όμως ότι πίσω μου αφήνω ανθρώπους ικανούς να συνεχίσουν για την διαρκή προσπάθεια ανάδειξης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και τη διατήρηση του στη θέση που πραγματικά δικαιούται να κατέχει.

Το 2014 είναι πιο όμορφος αριθμός από το 2013. Έτσι εύχομαι να είναι και καλύτερο από το 2013. Εύχομαι η ελληνική κοινωνία να κατανοήσει, ότι δε χρειάζεται ν΄ αναλώνεται σε προβληματισμούς για τα άκρα της δημοκρατίας, όταν είναι προφανές, ότι τη λύση των προβλημάτων της πρέπει ν’ αναζητήσει στον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος περιφρουρώντας και αναδεικνύοντας όλες τις αξίες του πολιτικού μας πολιτισμού. Το έτος 2014 πλεόνασμα πρέπει να αναζητήσουμε στην ικανότητα και την εντιμότητα, γιατί η ανάκαμψη δεν είναι σαν τη βροχή για να την περιμένουμε άπραγοι. Ανάκαμψη θα υπάρξει μόνον όταν ο ίδιος λαός προσπαθήσει με τις δικές του δυνάμεις και για το δικό του όφελος. Και για να το κάνει αυτό ο λαός πρέπει κάποιοι να τον εμπνεύσουν και να τον πείσουν ότι στη δημοκρατία που του υπόσχονται η εξουσία πηγάζει από τον λαόασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Καλή χρονιά σε όλους σας»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε σε όλους ένα ευτυχισμένο και εποικοδομητικό 2014.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος. Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς, κ. Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, οι βουλευτές Πειραιά κ.κ. Κων/νος Κατσαφάδος, Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος Νεράντζης, Τζένη Βαμβακά, Μαρία Γιαννακάκη. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α., κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, Ο τ. Πρόεδρος του ΣΤΕ κ. Κων/νος Μενουδάκος, η τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ρένα Ασημακοπούλου, ο τ. Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ., κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος. Οι αντιπρόεδροι Αρείου πάγου κ.κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος και Δήμητρα Παπαντωνοπούλου. Οι Αρεοπαγίτες κ.κ. Χρυσούλα Παρασκευά, Βιολέτα Κυτέα, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Βασίλειος Λαμπρόπουλος, Στυλιανή Γιαννούκου, Βασίλειος Καπελούζος, Ασπασία Μαγιάκου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο τ. Αρεοπαγίτης κ. Γρηγόριος Λαπατάς. Επίσης ο Δ/ντής Γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Μπίρμπος, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Στέφανος Χρήστου και Δημήτριος Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πειραιά, Ταξίαρχος, κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά, κ. Σπυρίδων Λάσκος, οι επ. Πρόεδροι ΔΣΠ κ.κ. Βασίλειος Βενέτης και Κων/νος Πεταλάς. Η κ. Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών Διοικ. Δικ/ρίων Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η κ. Ισιδώρα Παπαφράγκου, Αντεπίτροπος Επικρατείας. Παρέστησαν ακόμη οι Πρόεδροι Εφετών κ.κ. Αναστασία Περιστεράκη, Κυριάκος Οικονόμου, Δημήτριος Μόκκας, Ζαμπέτα Στράτα, οι Εφέτες Ουρανία Κουζέλη και Ερασμία Λιούλη, ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσεως Πρωτοδικείου Πειραιά, κ. Απόστολος Ζαβιτσάνος, ο κ. Δημήτριος Κουλαξίζης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ναυτοδικείου Πειραιά, κ. Κων/νος Κονιδάρης, ο κ. Ηλίας Μπογιώκας, εκπρόσωπος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Καρδαράς, Κορίνα Λαουλάκου, Ζωή Ρούσσου, Ιωσήφ Βουράκης και η Εβίτα Αλεξανδράτου-Κουρέλη. Ο κ. Βασίλειος Κατσαφάδος, πολιτευτής, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, πολιτευτής Πειραιά, η κ. Ελένη Πανούτσου, τ. Δ/ντρια Τομέα Υγείας Δικηγόρων Πειραιά. Ο κ. Δημήτριος Χατζίνας, Πρόεδρος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά. Από τους φορείς της πόλης παρέστησαν ο κ. Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και Πρόεδρος ΕΒΕΠ, ο κ. Γεώργιος Ζησιμάτος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης κ. Ιωάννης Χατζηαντωνίου, ο κ. Γρηγόριος Τιμαγένης, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, ο κ. Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, η Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, η κ. Μαρία Μενενάκου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, και ο κ. Δημήτριος Μαυρίδης τ. Πρόεδρος, ο κ. Χρήστος Πάλλης Πρόεδρος ΕΟΤ, ο κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, ο κ. Ηλίας Γουζούασης, Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, ο κ. Δημήτριος Μαρκομιχάλης, Γεν. Γραμματέας ΕΒΕΠ, ο κ. Παύλος Πολιτάκης, Οικονομικός Επόπτης ΕΣΕΕ, ο κ. Ιωάννης Ροδίτης, μέλος Δ.Σ. του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, ο Δ/ντής Ιδ. Γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά, κ. Δημήτριος Αλφιέρης, ο κ. Ανδρέας Θεοδωράκης, μέλος Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» . Από την «Αλληλεγγύη Πειραιά» η κ. Μαρία Ζορμπαλά και φυσικά πολλοί δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

 

foto dik syl