Μετά από 40 χρόνια στο δήμο ο Γουρδομιχάλης δεν «ξέρει» τι …ψηφίζει η παράταξη του ; Ούτε τολμά να απαντήσει στα ερωτήματα!

Με ηχηρή ΣΙΩΠΗ στα επίμαχα ερωτήματα ,συκοφαντίες , αναλήθειες ή αναφορές σε τυχόν …άλλες «αποφάσεις» προσπαθούν να θολώσουν όσα αποκαλύπτονται ή τελικά δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν!!!
Ο λόγος για την « απάντηση» της παράταξης Γουρδομιχάλη στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της ιστοσελίδας μας Korydallos news, ότι Δημοτική του Σύμβουλος είναι μέλος της Διοίκησης της Εταιρίας στην οποία ανατέθηκαν από το Δήμο η διενέργεια rapid test για τους εργαζομένους .
Στην ανακοίνωση της ( την οποία παραθέτουμε ολόκληρη για να εξάγει ο κάθε αναγνώστης τα συμπεράσματα του ) , η παράταξη Γουρδομιχάλη , καταφεύγει σε συκοφαντίες και δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ για το θέμα με τη συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλο . Η οποία , είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μάλιστα Γενική Γραμματέας του , της συγκεκριμένης εταιρίας.
Ρωτάγαμε εμείς τον κ. Γουρδομιχάλη και τη διοίκηση του Δήμου , επί των οποίων ΚΑΜΙΑ απάντηση δεν δίνει ( σ΄ότι αφορά την παράταξη του ) στην κατάπτυστη ανακοίνωση του:
– « Γιατί η συνδιοίκηση Χουρσαλάς- Δημόπουλος , δεν ανέθεσαν το έργο αυτό σ΄όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια του Κορυδαλλού ;
 « Τον κ. Γουρδομιχάλη τον είχε ενημερώσει εκ των προτέρων το στέλεχος του , ότι είναι η εταιρία στην οποία συμμετέχει στη Διοίκηση της , που διεκδικεί το έργο αυτό ;
 Κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα;
 Ο κ. Γουρδομιχάλης , γνώριζε εκ των προτέρων ότι το στέλεχος του , είναι μέλος του ΔΣ της εταιρίας ;
 Είναι νόμιμο ή παράνομο , μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει οικονομικές συναλλαγές με το δήμο; Τι λέει ο νόμος;
 Ακόμα και αν δεν είναι παράτυπο, το θεωρεί ηθικό αυτό ο κ. Γουρδομιχάλης;
 Η συμφωνία που συνήψε ο δήμος με τη συγκεκριμένη εταιρία , τι ακριβώς προβλέπει;
 Σε πόσες …βδομάδες ή μήνες θα διενεργηθούν τα τεστ αυτά;
 Ακόμα και μετά την καραντίνα ενώ επείγουν τώρα; Όπως δηλαδή έπραξε η συνδιοίκηση με τα χειμωνιάτικα μπουφάν που έφεραν το λογότυπο « Μένουμε Σπίτι» ; Που έκανε τότε τον διαγωνισμό …αφού είχε λήξει η πρώτη καραντίνα και τα παρέλαβε κατακαλόκαιρο;;;
 Με πόσα ιατρικά εργαστήρια είναι συμβεβλημένη στον Κορυδαλλό , αυτή η εταιρία ; Ένα, δυο;
 Τα ιατρικά αυτά εργαστήρια διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό , επαρκείς χώρους και ότι άλλο απαραίτητο είναι από θέμα ασφαλείας για την προσέλευση ατόμων και με συμπτώματα κορωνοιού;
 Πόσες εξετάσεις θα διενεργούν καθημερινά ;
 Σε πόσο χρόνο θα εκδίδουν αποτελέσματα;
 Θα διενεργεί και θα παρέχει επί πληρωμή ανάλογες υπηρεσίες και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης Γουρδομιχάλη;
 Ο κ. Δημόπουλος , τι έλεγε και κατάγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον πρώην αντιδήμαρχο , Δημήτρη Χριστοφορίδη; Όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος στην ΜΚΟ ” Νόστος” και ο δήμος της είχε αναθέσει προγράμματα; Ήταν ψευδείς και αναληθείς οι ισχυρισμοί του ; Θα του ζητήσει συγνώμη; Διαφορετικά τι άλλαξε κ. Δημόπουλε, εκτός του ότι τώρα συνδιοικείτε εσείς το δήμο;
                             Αναληθείς ισχυρισμοί
Ισχυρίζεται επίσης η παράταξη Γουρδομιχάλη , ότι η Δημοτική του Σύμβουλος , κ. Γαλανοπούλου ψήφισε  τη συγκεκριμένη απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή ,  για την προμήθεια από το «δήμο περίπου 2000 αντιδραστηρίων , «ράπιντ τέστ», συνολικού κόστους 16.000 ευρώ» και με την « προυπόθεση» τάχα, « η διοίκηση του δήμου να διαθέσει τα «ράπιντ τέστ» ΔΩΡΕΑΝ» και « με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στους συμπολίτες μας, χωρίς αποκλεισμούς ή με προτεραιότητα σε «ημέτερους».

                                                                              Η απόφαση
Η ίδια όμως η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απόφαση που ελήφθη με τη ψήφο της κυρίας Γαλανοπούλου και στην οποία αναφερόμαστε στις αναρτήσεις,  ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει μ΄όσα …τώρα λέει η παράταξη Γουρδομιχάλη.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι :
1. Ο προυπολογισμός είναι 10.000 ευρώ και όχι …16000 ευρώ που ισχυρίζεται ο κ. Γουρδομιχάλης και το κυριότερο
2. Είναι « για πραγματοποίηση εξέτασης στους εργαζομένους του Δήμου μας» και όχι σε πολίτες όπως πάλι « λέει» η παράταξη Γουρδομιχάλη!
Τι συμβαίνει λοιπόν;

  • Δεν γνώριζε η κυρία Γαλανοπούλου τι ψήφιζε ;
  • Δεν θυμόταν ούτε καν το ποσό ;

Δεν τους ενημέρωσε σωστά;

-” Αλλοιώθηκε” στη συνέχεια από τη διοίκηση , που είναι αδιανόητο όμως να έχει συμβεί κάτι τέτοιο αφού αναρτήθηκε στη ” Διαύγεια” όπως την παραθέτουμε στη συνέχεια;

-Τα …μπέρδεψαν η κυρία Γαλανοπούλου και ο κ. Γουρδομιχάλης , με άλλη που αφορά ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρία και η οποία ούτε στη ‘Διάυγεια» δεν έχει αναρτηθεί και δεν γνωρίζουμε ; Και αν συμβαίνει το τελευταίο πότε ελήφθη η σχετική απόφαση και που καταγράφονται οι « προυποθέσεις» της κυρίας Γαλανοπούλου;

Παραθέτουμε δε ολόκληρη τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (18/11/20), για να μάθει και η παράταξη Γουρδομιχάλη τι ακριβώς ψήφισε και να μη …φαντασιώνεται άλλα.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α) Tην έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της υπ’ αριθμ. 21/2020 μελέτης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του τμήματος Προμηθειών & Αποθήκης για την προμήθεια RAPID TEST – COVID 19, Antiger για πραγματοποίηση εξέτασης στους εργαζομένους του Δήμου μας,
Β) Την ανάθεση σύμβασης για την δαπάνη με τίτλο προμήθεια RAPID TEST – COVID 19, Antiger για πραγματοποίηση εξέτασης στους εργαζομένους του Δήμου μας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 παρ. 2 γ του ν.4412/16 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 43 παρ. 1 του Ν. 4605/2019 και του άρθρου 32Α περίπτωση β’ του ν.4412/2016 αξίας 10.000,00€ στον Συνεταιρισμό εργαστηριακών Ιατρών με δ.τ MEDISYN διότι καλύπτει τις ζητούμενες τεχνικές προδιαγραφές της αριθ. 21/2020 μελέτης που συνέταξε το τμήμα Προμηθειών & Αποθήκης της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Συντάχθηκε η παρούσα απόφαση και υπογράφεται ως ακολουθεί:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
1. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΤΑΚΤΙΚΟ)
2. ΚΑΛΟΜΠΡΑΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΑΚΤΙΚΟ)
3. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΤΑΚΤΙΚΟ)
4. MANOYΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΤΑΚΤΙΚΟ)
5. ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (ΤΑΚΤΙΚΟ)
6. ΖΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΤΑΚΤΙΚΟ)

Η ανακοίνωση Γουρδομιχάλη
Τέλος ,  παραθέτουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ , την ανακοίνωση της παράταξης Γουρδομιχάλη , η οποία όπως προαναφέραμε ΔΕΝ απαντά ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα ερωτήματα που θέσαμε αλλά ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη συγκεκριμένη απόφαση που αποκαλύψαμε.
Αντίθετα καταφεύγει στη γνωστή παρωχημένη , παλαιοκομματική και αντιδημοκρατική τακτική του αποπροσανατολισμού , της συκοφάντησης και της συνωμοσιολογίας .

«Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της παράταξης μας και στελέχη μας δέχονται ανεπίτρεπτη συκοφαντική επίθεση από την ίδια ιστοσελίδα που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία .
Η παράταξη μας, με την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά της στη πόλη του Κορυδαλλού, έχει θετική και υπεύθυνη στάση όσο αφορά στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.
Στα πλαίσια αυτά συμφωνήσαμε να προμηθευτεί, η διοίκηση του δήμου περίπου 2000 αντιδραστήρια, «ράπιντ τέστ», συνολικού κόστους 16.000 ευρώ, για την ανίχνευση κρουσμάτων του κορωνοϊού στη πόλη μας.
Η δημοτική μας σύμβουλος Ελένη Γαλανοπούλου ψηφισε στην Οικονομική Επιτροπή υπέρ της προμήθειας κάτω από τις παρακάτω αυστηρές προυϋποθέσεις:
1. Η προμήθεια να γίνει με τη ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία,
2. Τα «ράπιντ τέστ» να διατεθούν από την διοίκηση του δήμου για ΔΩΡΕΑΝ χρήση στους συμπολίτες μας,
3. Η διοίκηση του δήμου να διαθέσει τα «ράπιντ τέστ» με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στους συμπολίτες μας, χωρίς αποκλεισμούς ή με προτεραιότητα σε «ημέτερους».
Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξης μας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έχει ζητήσει, έγκαιρα, γραπτά και δημόσια, από τον δήμαρχο να συγκροτήσει με ευθύνη του ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή για τη διάφανη, συλλογική και αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο δήμαρχος δεν έχει ανταποκριθεί, παρά μόνο στα λόγια, στο αίτημα μας.
Επιπλέον διαβεβαιώνουμε ότι κανένα μέλος της παράταξης μας δεν έχει οικονομικό συμφέρον, από την προμήθεια των αντιδραστηρίων και την εκτέλεση των τεστ από τον δήμο μας, το αντίθετο μάλιστα.
-Ζητούμε από τη διοίκηση του δήμου να ανακοινώσει άμεσα το σχέδιο της για τον τροπο που θα διαθέσει τα «ράπιντ τεστ» στους κορυδαλλιώτες, με διαφάνεια χωρίς αποκλεισμούς.
-Καταγγέλουμε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ΜΑΖΙ με την ομάδα που κρύβεται πίσω της, για τα συνεχιζόμενα ψευδέστατα και κακοηθέστατα δημοσιεύματα, που μοναδικό στόχο έχουν να σπιλώσουν τους «Πολίτες για τον Κορυδαλλό».
-Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισες ότι θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα, ευθύνη και αξιοπρέπεια την δράση μας, χωρίς συμβιβασμούς και τυχοδιωκτισμούς, όπως έχουμε κάνει τόσα χρόνια».