Μόνο πόσες αναθέσεις θα κάνουν , τους ενδιαφέρει;

Κανένα έργο  δεν έχει γίνει  τον 1,5 ήδη χρόνο που είναι στην εξουσία του Δήμου , η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου .

Μόνο  …«μερεμέτια»  σε πλατείες  -κυρίως στην άμοιρη πλατεία Μέμου , που δεν έχουν σταματήσει να την « σκάβουν» συνεχώς  με  αναθέσεις  ή σε ορισμένα  , 5-6 όλο κι όλο σχολεία .

Ακόμη και τα έργα που παρέλαβαν από τον προκάτοχο τους , Σταύρο Κασιμάτη και τα οποία έπρεπε να ήταν έτοιμα από το 2019 , συνεχίζουν να …καρκινοβατούν και κανείς να μη ξέρει πότε θα ολοκληρωθούν .

Εξάλλου όλοι θυμούνται πόσο « αξιόπιστες»  ήταν τελικά οι  περιβόητες « δεσμεύσεις» και « χρονοδιαγράμματα»  του κ. Χουρσαλά , ακόμη και για το πιο απλό έργο , αυτό της ανακατασκευής των πλακών στον ενδιάμεσο διάδρομο των σχολείων στα 88 στρ και ενός πολύ μικρού τμήματος πέριξ των νηπιαγωγείων.

Μέχρι τώρα δεν έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για κανένα νέο  σημαντικό έργο υποδομών για την πόλη . Ούτε καν έχει ακόμη καταθέσει , έστω κάποια πρόταση στα μεγάλα προγράμματα ( ΕΣΠΑ , « Αντώνης Τρίτσης» ,Πράσινο Ταμείο ) όπως έχουν πράξει οι άλλοι δήμοι.

Αντίθετα , « πρωταθλήτρια» έχει αναδειχθεί στις αναθέσεις ( απευθείας και κάθε άλλου είδους ) ακόμη και για …γκράφιτι , …μπλουζάκια , ή για πολύ σοβαρότερες προμήθειες , που πάντα στο παρελθόν γίνονταν με κανονικούς διαγωνισμούς!

Οι αναθέσεις αυτές είναι πλέον εκατοντάδες , που έχει προβεί στους 15 μήνες της θητείας της  και  με το συνολικό προυπολογισμό , να ανέρχεται σε πολλές …εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις .

Κι αυτό διότι , δεν υπάρχουν συνολικά επίσημα στοιχεία , επειδή οι κκ Χουραλάς-Δημόπουλος , αρνούνται επίμονα να καταθέσουν αναλυτικά :

-πόσες αναθέσεις έχουν γίνει

–  σε Ποιους

-Τι αφορούσε η κάθε μία

-Και πόσα  κόστιζε επίσης

Το αίτημα αυτό το έχει υποβάλλει εδώ και καιρό , ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , Νίκος Κατσούλης

Ο οποίος,  είναι και ο μοναδικός απ΄όλη την αντιπολίτευση που έχει στηλιτεύσει με δριμύτητα  τη συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου για αδιαφάνειας , μη χρηστής διοίκησης κ.α

Είναι χαρακτηριστικό το τι ακριβώς συμβαίνει στο Δήμο του Κορυδαλλού  ότι απευθείας ανάθεση  ύψους 10.000 ευρώ δόθηκε και σε εταιρία που στη διοίκηση της  συμμετέχει Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης Γουρδομιχάλη . Και η οποία μέχρι στιγμής σιωπά γι αυτό το θέμα .

Και κυρίως για το αν ισχύει αυτό που έχει έχει καταγγελθεί ,ότι  απαγορεύεται από το νόμο  οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή  φυσικού προσώπου ή εταιρίας με Δήμο, όταν  είναι ή συμμετέχει Δημοτικός Σύμβουλος  του συγκεκριμένου Δήμου σ΄αυτές!

Ακόμη όμως κι αν δεν ισχύει , η συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλος αλλά και ο επικεφαλής της , Γρ. Γουρδομιχάλης , συμφωνούν  δηλαδή  πως ότι είναι ” νόμιμο είναι και ηθικό”  πολιτική  άποψη  που  είχε διατυπώσει ο πρώην υπουργός  κ. Βουλγαράκης και το κόμμα στο οποίο ανήκουν  λοιδορούσε και λοιδορεί έκτοτε;

Για τους κκ Χουρσαλά και Δημόπουλο , δεν ρωτάμε , αφού με την πράξη τους αυτή , επιβεβαίωσαν  απόλυτα ότι  είναι θερμοί οπαδοί αυτής της άποψης .