Να μην προσαυξάνονται άλλο οι οφειλόμενες εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ

christmas-shopping

Με επιστολή του , προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας , κ.κ. Γ. Στουρνάρα και Ι. Βρούτση αντίστοιχα, καθώς και στην Διοικητή ΟΑΕΕ κ. Γ. Κωτίδου,  ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ζητεί να μην προσαυξάνονται άλλο οι  οφειλόμενες εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.

«Είναι γεγονός, ότι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση, λόγω της κρίσης, που βιώνουν οι επαγγελματίες-καταστηματάρχες-έμποροι, έχει ως συνέπεια τη συσσώρευση χρεών τους και προς τον ΟΑΕΕ, δεδομένο που δημιουργεί πρόβλημα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, όσο και στην κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεών του» , αναφέρει στην επιστολή του και προσθέτει:

« Με απώτερο σκοπό να δοθεί η δυνατότητα της ασφαλιστικής ενημερότητας στους ως άνω ασφαλισμένους και ταυτόχρονα ο ΟΑΕΕ να συνεχίσει να εισπράττει τις τρέχουσες εισφορές, θεωρούμε επιβεβλημένη την παγιοποίηση των μέχρι σήμερα οφειλόμενων εισφορών, οι οποίες θα συμψηφιστούν με τις συντάξεις των ασφαλισμένων, όταν αυτοί θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης, υπό την προϋπόθεση να καταβάλλονται εμπρόθεσμα εις στο εξής οι τρέχουσες οφειλές.

Πιστεύουμε, ότι το συγκεκριμένο θα είναι ένα ευεργετικό μέτρο και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικό κόστος, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα  της επιβίωσης των επιχειρήσεων και παράλληλα του ΟΑΕΕ, βελτιώνοντας την προβληματική ροή των εισφορών προς τον Οργανισμό».