Να μη φύγουν από τον Πειραιά τα δικαστήρια ζητεί ο Κατσαφάδος

katsafados Στα  προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες του Δήμου Πειραιά από την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, στο κτήριο «Κεράνης» επί της Λεωφόρου Θηβών στην Νίκαια, εστιάζει στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει το πρόβλημα προσβασιμότητας που ανακύπτει δεδομένου ότι δεν υπάρχει μέσο σταθερής τροχιάς, παρά μόνο μία λεωφορειακή γραμμή, γεγονός που δυσχεραίνει την μετακίνηση τόσο των πολιτών όσο και των δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ερωτά τον υπουργό , εάν εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την εξεύρεση άλλου κτηρίου, εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά και εάν έχει συνυπολογιστεί η δυσκολία συγκοινωνιακής πρόσβασης στο συγκεκριμένο κτήριο που επελέγη και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί.

Το κείμενο της ερώτησης του , Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής: «Είναι δεδομένο ότι τα Δικαστήρια του Πειραιά, στεγάζονταν σε ένα ακατάλληλο κτήριο που δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των δικαστικών λειτουργών, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων και των πολιτών.

Χρειάζεται ένα σύγχρονο κτήριο, κατάλληλο και με τις αναγκαίες υποδομές.

Πρόσφατα το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε την μεταφορά των Δικαστηρίων του Πειραιά στο κτήριο του ”Κεράνη” επί της Λεωφόρου Θηβών.

Το κτήριο αυτό βρίσκεται εκτός των ορίων της πόλης, στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη, και αυτό υποβαθμίζει την πόλη. Σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που εκτελούνται ή δρομολογούνται σημαντικά έργα και νέες υποδομές στον Πειραιά.

Με την έλευση του μετρό στον Πειραιά, η πόλη αποκτά συγκοινωνιακές υποδομές που διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται εντός των ορίων της.

Αυτό όμως δεν ισχύει για το κτήριο του Κεράνη, που επελέγη για να στεγάσει τα Δικαστήρια του Πειραιά.

Εκτός του ότι βρίσκεται εκτός των ορίων της πόλης, δεν εξυπηρετείται και από κάποιο μέσο σταθερής τροχιάς, παρά μόνο από μία λεωφορειακή γραμμή.

Είναι σαφές ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχει δυσκολία πρόσβασης για τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικηγόρους και κυρίως τους πολίτες.

Δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να υπάρξει μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο.

Η όποια όμως επιλογή και απόφαση, οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν της , σημαντικές παραμέτρους.