Ξεφώνισε για ψηφοθηρικά « χατίρια» τη διοίκηση Χουρσαλά σε βάρος του δημόσιου χώρου , η Λαική Συσπείρωση

Το «βιασμό» του ελεύθερου δημόσιου χώρου , στον Κορυδαλλό , που συντελείται με πρόσχημα τον Κορωνοιό , από τη συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου , κατήγγειλε η παράταξη « Λαική Συσπείρωση» με το Δημοτικό της Σύμβουλος, Ανδρέα Αναστασόπουλο.
«Το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση ήταν η παραχώρησή των παρτεριών στους κολλητούς τους μαγαζάτορες για ψηφοθηρικούς λόγους» κατήγγειλε ο κ. Αναστασόπουλος
Ο κ. Αναστασόπουλος είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία ο δήμαρχος κ. Χουρσαλάς έχει ο ορίσει πρόεδρο τον στενότατο συνεργάτη του και αντιδήμαρχο κ. Τζέρμπο και άσκησε δριμύτατη κριτική στα «πεπραγμένα» της , στην πρόσφατη συνεδρίαση και τα καταψήφισε.
Ο κ. Αναστασόπουλος κατηγόρησε τον κ. Τζέρμπο ότι « καμία από τις εισηγήσεις της διοίκησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν ήταν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των δημοτών του Κορυδαλλού». Όπως είπε χαρακτηριστικά η Επιτροπή στον 1,5 χρόνο που λειτουργεί ασχολείται κυρίως με διεκπεραιωτικά ζητήματα παράτασης ωραρίων καταστημάτων και παραχώρηση αδειών στάθμευσης.
«Η ποιότητα ζωής των πολιτών βελτιώνεται με δημιουργία ελεύθερων χώρων,πάρκων αναψυχής ,χώρων πρασίνου, ποδηλατοδρόμους και ασφαλή διέλευση πεζών. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει έρθει εισηγητικά με πρόταση της διοίκησης γι αυτό και καταψηφίζω» τόνισε και πρόσθεσε:
«Η διοίκηση Χουρσαλά Δημόπουλου έχει άλλη κατεύθυνση και προτεραιότητες αφού έχει ως κύριο στόχο μόνο όσα έργα έχουν ανταποδοτικά οφέλη άρα φορομπηξία για τους δημότες».
Υπενθύμισε μάλιστα ότι επανειλημμένα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής έχει θέσει το ζήτημα της κατάληψης των πεζοδρομίων και της μη τήρησης της κανονιστικής.
Και συγκεκριμένα , όπως είπε, τα τραπεζοκαθίσματα επι της Αγίου Γεωργίου, επί της μικρής Ταξιαρχών, τα περίπτερα.. μίνι μάρκετ και τα παρκαρισμένα μηχανάκια . Επίσης τις εκθέσεις αυτοκινήτων επί της Λαμπράκη που έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε απέραντο parking.
«Όλα γίνονται με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό. Κανένα όραμα και καμία πρόταση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και για πράσινο.Όσα δέντρα κόπηκαν δεν αντικαταστάθηκε κανένα όπως και θα έπρεπε.

 

 
 

About the author

More posts by