Πλήρη στήριξη στην « άρπα –κόλα» πολιτική τους στη σχολική στέγη ζήτησαν Χουρσαλάς- Δημόπουλος από τις παρατάξεις τους και τους «συνοδοιπόρους»  

Παραταξιακή πειθαρχία  χωρίς να παρουσιάσει όμως συγκεκριμένα στοιχεία , ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες , ο  δήμαρχος  Κορυδαλλού , Νίκος Χουρσαλάς,  από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής του αλλά και τους  συνοδοιπόρους του « ανεξάρτητους» Δημοτικούς Συμβούλους , στο θέμα της  μετεγκατάστασης  του 8ου Γυμνασίου στο 5ο  Λύκειο κατά τη τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί τους  και ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της  έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  ( 23/2)   με μοναδικό θέμα αυτό .

Χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία , αν και ρωτήθηκε ,   πχ πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες ,αν είναι  επίσημο το σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας ή  απλό …σκαρίφημα και κωφεύοντας επιδεικτικά  στις αγωνιώδεις  επισημάνσεις –προειδοποιήσεις  του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , Κώστα Αναστασόπουλου , για τις συνέπειες που θα  υπάρξουν από  αυτή τη συστέγαση .

Όπως επίσης  αν οι παρεμβάσεις που  αναφέρει , μετατροπή  χώρων σε αίθουσες διδασκαλίας , τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων  κ.α , είναι σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία και θα έχουν  τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων πριν ξεκινήσουν  οι εργασίες το καλοκαίρι.

Η  συστέγαση αυτή των σχολείων  όπως έχουμε προαναφέρει θα μετατρέψει το σχολικό συγκρότημα σε « Γκράβα» με ότι αυτό συνεπάγεται από τη συνύπαρξη ταυτόχρονα εκατοντάδων παιδιών ( περισσότερα από 700 ) αλλά και τόσο μεγάλης διαφοράς ηλικίας .

Επίσης θα το αποστερήσει από τις όποιες σύγχρονες υποδομές διαθέτει  όπως  το εργαστήριο , την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κα, υποβαθμίζοντας  το  δια παντός.

Απορίας άξιο είναι , πως εκτός των κκ Χουρσαλά –Δημόπουλου , ένθερμοι για τη συστέγαση αυτή  στον ίδιο βαθμό είναι και ο αντιδήμαρχος Παιδείας , δάσκαλος στο επάγγελμα κ. Τζέρμπος αλλά και η πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου , Μερόπη Κατσάνου , η οποία πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν για πολλά χρόνια διευθύντρια σε σχολεία .

Άραγε αν στα δικά τους σχολεία συνέβαινε αυτό , τι θα έλεγαν ; Θα συμφωνούσαν ή όχι ;

Επίσης πως είναι δυνατόν να παραβλέπουν, ιδιαίτερα αυτοί  που  έχουν  γνώση για τέτοια θέματα και το τι συμβαίνει στα σχολεία – τους άμεσους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν για την ασφάλεια των ίδιων των μαθητών  εξαιτίας του συγχρωτισμού 12χρονων  με 17χρονων και 18χρονων;

Είναι δυνατόν τις εύλογες και εμπεριστατωμένες  ενστάσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης , η συνδιοίκηση  Χουρσαλά –Δημόπουλου , να τις χαρακτηρίζει « μικροπολιτική»;

Το πόσο στο « πόδι»  γίνονται όλα αυτά αλλά και  πόσο  παντελής είναι η απουσία  έστω και στοιχειώδους σχεδιασμού από τη συνδιοίκηση  Χουρσαλά – Δημόπουλου, είναι το ερώτημα αντιδημάρχου , του στενού πυρήνα του Δημάρχου , στην τηλεδιάσκεψη αυτή για το « τι γίνεται με το οικόπεδο του Ρίο» που βρίσκεται δίπλα στο 8ο Γυμνάσιο .

Ερώτηση που δείχνει πως 20 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας , η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , ούτε καν σχετική συζήτηση δεν  είχε κάνει …έστω μεταξύ της .

Και τώρα άρπα –κόλα ,  με τέτοια αντιεκπαιδευτικά-αναχρονιστικά   «μπαλώματα» προσπαθεί να δείξει ότι τάχα  κάνει « έργο».