Πλήρωσαν  χιλιάδες ευρώ σε ΜΗ δικαιούχους. Ένα μπάχαλο ο δήμος

 

Ήταν που ήταν ένα μπάχαλο οι υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού επί Κασιμάτη , ήρθε και η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , που συνεχίζει , απ΄ότι φαίνεται από τις πράξεις της , την ίδια …πορεία!

Συγκεκριμένα  το πιο πρόσφατο απ΄΄ όσα συμβαίνουν είναι το εξής :

Στον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου , δόθηκαν χιλιάδες ευρώ παραπάνω στους λίγους  αορίστου χρόνου εργαζομένους που έχει , χωρίς να το δικαιούνται .

Συγκεκριμένα πληρώθηκαν αναδρομικά …δώρα ΠΑΣΧΑ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (!), του  2016 και 2017,

Και όλα αυτά επί ημερών  Δημαρχίας Χουρσαλά και προεδρίας Πάχου στον Οργανισμό .

Τώρα , μετά από μήνες αφού κατάλαβαν το λάθος τους , ζητούν από τους εργαζομένους να τα επιστρέψουν . Πως όμως;  Στο «μιλητό»; Ή με τη μόνη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος η οποία όμως αν εφαρμοστεί έχει και άλλες πτυχές για τους εμπλεκόμενους σ΄αυτό το σοβαρότατο , ας πούμε έστω λάθος;

Η «ιστορία», όπως την αναφέρουν πηγές από την ίδια τη διοίκηση του Δήμου ,  έχει ως εξής :

Ο  Οργανισμός Αθλητισμού –Πολιτισμού που προεδρεύει ο κ. Πάχος , αποφασίζει, σύμφωνα με πληροφορίες , τον Απρίλιο και εν μέσω καραντίνας να καταβάλλει  χιλιάδες ευρώ στους εργαζομένους αορίστου χρόνου που έχει , με βάση μια πρωτόδικη δικαστική απόφαση. Η απόφαση αυτή είναι από τις αρχές του 2019.

Η καταβολή αυτή λοιπόν έγινε προφανέστατα  κατόπιν ενημέρωσης και με  τη σύμφωνη γνώμη  του  κ. Χουρσαλά, αφού μήνες τώρα δεν έχει αντιδράσει-διαφωνήσει ή πράξει οτιδήποτε άλλο.

Έγινε επίσης  με την εντολή του κ. Πάχου, αφού  εκείνος ως πρόεδρος , είναι –και σύμφωνα με το νόμο- ο αρμόδιος : Τόσο να δώσει την έγκριση όσο και να υπογράψει και τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.

Τι συνέβη όμως; Μετά από μήνες  ο κ.Πάχος  ανακάλυψε ότι ο Οργανισμός δεν είχε αποδεχθεί τη δικαστική απόφαση και είχε μάλιστα καταθέσει και ΕΦΕΣΗ εναντίον της, η εκδίκαση  της οποίας εκκρεμεί.

Που σημαίνει ότι δεν έπρεπε να καταβληθούν χρήματα μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές ενέργειες στις οποίες έχει προσφύγει ο …ίδιος ο Οργανισμός .

Όταν λοιπόν μετά από μήνες ο κ. Πάχος, πληροφορήθηκε , τι είχε συμβεί και με ευθύνη του ιδίου , ζήτησε την επιστροφή  τους .

Οι πληροφορίες ωστόσο υποστηρίζουν , ότι το είπε στο «μιλητό» και δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο του Οργανισμού, που να ζητά  από κάθε εργαζόμενο που  παράτυπα του δόθηκαν τα χρήματα αυτά , να τα επιστρέψει.

Όπως επίσης ουδέποτε ενημέρωσε το ΔΣ του Οργανισμού, όπως έχει υποχρέωση εκ  του νόμου , για το σοβαρότατο αυτό θέμα.

Ακόμη όμως και αν δεχθούν οι εργαζόμενοι να τα επιστρέψουν  , αυτό πως θα γίνει;

Με μηνιαία παρακαράτηση από τους μισθούς τους ; Επί τη βάση όμως ποίας διοικητικής πράξης ;

Ή θα φαίνεται ότι παίρνουν κανονικά το μισθό τους αλλά θα είναι μείον της παρακράτησης; Κάτι που και αυτό είναι  παράνομο;

Και αυτό το ποσό της « επιστροφής» με ποιο «μαγικό» τρόπο θα περνά στα « βιβλία» του Οργανισμού;

Και ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς από τους κ. Χουρσαλά , μετά και απ΄αυτό να καθαιρέσει τον κ. Πάχο , λόγω και τόσων άλλων που έχουν προηγηθεί, τι έπραξε;

Επειδή λοιπόν , πολλά λέγονται  στο δήμο ακόμη και από στελέχη της Διοίκησης , ρωτάμε τον κ. Χουρσαλά:

-Κάλεσε τον κ. Πάχο για το θέμα αυτό στο γραφείο του;

– Του εξέφρασε την « υποστήριξη» του  προς εκείνον ή  με τρόπο που τον αντιλαμβανόταν ο καθένας που βρισκόταν … σ΄απόσταση πολλών μέτρων από το γραφείο του , τον επέπληξε ; Και για ποιους λόγους;

-Του ζήτησε να παραιτηθεί ο Οργανισμός από τα ένδικα μέσα και να μη ζητηθεί από τους εργαζομένους επιστροφή των χρημάτων των Δώρων του ΠΑΣΧΑ και Χριστουγέννων ; Ή όχι ;