Προτεραιότητα Βαρβιτσιώτη η αύξηση των τουριστών στον Πειραιά

episkepsi barbitsioti

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς στο πλαίσιο της

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ,  Βασίλης Κορκίδης, αφού καλωσόρισε τον προσκεκλημένο Υπουργό, τον ευχαρίστησε για την τιμητική του παρουσία και επεσήμανε την ανάγκη ενός διαρκούς, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου για το συμφέρον του Πειραιά και της Ναυτιλίας, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης στοχευμένων δράσεων με κατεύθυνση την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης μεταξύ των Συμβούλων του ΕΒΕΠ, του Προεδρείου του και του Υπουργού, τέθηκαν ζητήματα καίριας σημασίας για την Πόλη του Πειραιά και την ανάκαμψη της οικονομίας της. Η εργατούπολη που παλιά έσφυζε από ζωή, τώρα ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία μαρασμού, με την επιχειρηματικότητά της να βρίσκεται σε ύφεση, τους εμπορικούς δρόμους της να ερημώνουν, τα ποσοστά ανεργίας να κορυφώνονται, τη ναυτιλία να την έχει εγκαταλείψει, λόγω έλλειψης υποδομών και τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να πάσχει…

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι έχει ήδη χαράξει τη ρότα που θα ακολουθήσει και αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας, τη σταθερότητα της ακτοπλοΐας, καθώς και τη μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Το λιμάνι πρέπει να καταστεί ανταγωνιστικό και φθηνό, να δοθεί έμφαση στο ενδοκοινοτικό εμπόριο και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αναστραφεί η εικόνα δυσφήμισης του Πειραιά ως χώρου υποδοχής των τουριστών ώστε να γίνει πιο φιλόξενος σε κάθε επίπεδο. Απαιτούνται άμεσες, απλές και οικονομικά προσιτές λύσεις για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

 

Τέλος, συναποφασίστηκε να υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου, συναρμόδιων φορέων και επιχειρηματικής κοινότητας, με σημείο αναφοράς την ανάπτυξη του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.