Σε 12 χρόνια  έχουν φυτευτεί μόνο 2000 νέα δέντρα και …θάμνοι στο Άλσος Αγ. Φιλίππου

 

Μικροί και μεγάλοι  συμμετείχαν στην περιβαλλοντική εξόρμηση με τίτλο «Το ‘Αλσος Ανήκει σε Όλους» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη πριν λίγες μέρες στο Άλσος Αγ. Φιλίππου. Μαθητές, πρόσκοποι, εθελοντές κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι του Δήμου, φόρεσαν γάντια και με τσουγκράνες στα χέρια καθάρισαν το άλσος. Σ’αυτή τη δράση συμμετείχαν και μέλη της ΕΔΟΚ που βοήθησαν στην αποψίλωση ξερών δέντρων, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου Πειραιά, και ενίσχυσαν τον φυσικό πνεύμονα της πόλης με 70 πεύκα και κυπαρίσσια.

Το ‘Αλσος Αγ. Φιλίππου  καθαρίστηκε από κάθε είδους απορρίμματα τα οποία και διαχωρίστηκαν για να ανακυκλωθούν: 230 μεγάλες σακούλες με φυτικά υπολείμματα και  12 με πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 έως τώρα στο Άλσος Αγίου Φιλίππου έχουν φυτευτεί 2000 νέα δέντρα, θάμνοι και φυτά.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης συμμετείχε στη δράση και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι συγκινητικό και ελπιδοφόρο να βλέπεις μαθητές δημοτικού αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας να συμμετέχουν με τους γονείς τους σ’αυτό το κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Στόχος μας είναι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των συμπολιτών μας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε  τις δενδροφυτεύσεις σε όλες τις γειτονιές προκειμένου να ανοίξουμε δρόμους που θα ενισχύουν την εθελοντική δράση και τη συμμετοχική διαδικασία. Θέλω να πιστεύω ότι οι επισκέπτες του Άλσους θα σεβαστούν την προσπάθεια και θα συμβάλλουν στη διατήρηση και την προστασία του».