Στηρίζει δυναμικά  το αίτημα Κερατσινίου -Περάματος για επέκταση του ΜΕΤΡΟ , η Ν. Κασιμάτη

 

Στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη τον αποκλεισμό των δήμων και των πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και της άμεσα διασυνδεόμενης νήσου Σαλαμίνας, από τον σχεδιασμό της επέκτασης των σταθμών του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, βάσει της με Α.Π. 61288/14-10-2022 Επιστολής του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, και καλεί τον Υπουργό να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα, καθώς το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα και η Σαλαμίνα είναι η μισή Β’ Πειραιά και μένουν εκτός συγκοινωνιακού σχεδιασμού, δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων στην ίδια μάλιστα περιφέρεια, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής και την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη και προοπτική, δεδομένης της γεωγραφικής θέσης των περιοχών.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρει ότι η απόδοση στην κυκλοφορία της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή που βοηθά με πολλούς τρόπους την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Οι δημότες σημειώνει , χάρηκαν ιδιαίτερα για αυτή τη θετική εξέλιξη, ταυτόχρονα όμως ένιωσαν απογοήτευση γιατί, για ακόμη μια φορά, οι γειτονιές του Δήμου έμειναν έξω από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου.

Η δημοτική αρχή και οι δημότες, τονίζει η κυρία Κασιμάτη ,  ζητούν οι νέοι σχεδιασμοί να εντάξουν το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα στην επέκταση του μετρό και ελπίζουν για να διορθωθεί αυτή η αδικία σε βάρος των κατοίκων των πόλεών τους, ώστε να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας.