Συνεχίζει δυναμικά ο Δήμος Κερατσινίου να αντιδρά σε κατάργηση του ΙΚΑ Αμφιάλης

kinitopoihseis ika amfialis

Τον διοικητή του ΙΚΑ για αθέτηση της υπόσχεσης ότι δεν θα καταργθεί τελικά το υποκαστάστημα Αμφιάλης  του Οργανισμού , καταγγέλλει με ψήφισμά του , το Δημοτικό Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Αντίθετα ζητάμε να υλοποιηθεί η απόφαση του ΕΟΠΠΥ για “νέο πλήρες Μικροβιολογικό ιατρείο, νέο βιοπαθολογικό ιατρείο, πλήρες φυσικοθεραπευτήριο και νέο ηπατολογικό ιατρείο στο ΙΚΑ Αμφιάλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο   χαρακτηρίζει ανάλγητη την  απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να μεταφέρει τις διοικητικές του υπηρεσίες του ΙΚΑ Αμφιάλης στη Δραπετσώνα  και θεωρεί τους χειρισμούς  του Διοικητή του, ως ενέργειες που στρέφονται κατά της θέλησης των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής.

« Θα πρέπει να καταλάβει τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας όσο και η Διοίκηση του ΙΚΑ ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν ενάντια στη θέληση της τοπικής κοινωνίας, των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής» αναφέρει .

Ακόμη επισημαίνει ότι «Η απομάκρυνση μιας σειράς διοικητικών υπηρεσιών, του ΙΚΑ από την πόλη μας,  θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,, αφού εκατοντάδες πολίτες θα αναγκάζονται καθημερινά σε μετακινήσεις με κόστος αλλά και χρόνο. «Αν συνυπολογίσουμε ότι στην πόλη μας ζουν κι εργάζονται πάνω από 200.000 άνθρωποι και πως ήδη πρόκειται για μια επιβαρημένη κυκλοφοριακά περιοχή, αφού η πολιτεία δεν μερίμνησε για να περάσει το ΜΕΤΡΟ και από το Κερατσίνι, η απόφαση του ΙΚΑ αποδεικνύεται εκτός από λανθασμένη, αλλά και κατάφωρα άδικη» , αναφέρει και προσθέτει;

«  Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ζητά  από τη διοίκηση του ΙΚΑ ν’ αλλάξει άμεσα τον σχεδιασμό της για την καλύτερη εξυπηρέτηση χιλιάδων ανθρώπων.

Καταδικάζει απερίφραστα την” πίσω από την πλάτη  του λαού” τακτική. Δυο φορές  έγινε απόπειρα μεταφοράς  των αρχείων και των εξοπλισμών του ΙΚΑ ΑΜΦΙΑΛΗΣ  ενώ είχε συμφωνηθεί το πάγωμα  των διαδικασιών  μέχρις  ότου γίνει η συνάντηση  του Υπουργού κ. Βρούτση  του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τραγάκη, του Δημάρχου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Τζανή και φορέων της πόλης  μας».

Επίσης δηλώνει  ότι θα εξακολουθήσει να είναι «  δυναμικά ενάντια σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη με το συμφέρον τη πόλης και των κατοίκων της. Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουν εκφράσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση τους στην κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Αμφιάλης, με συνεχείς ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και προτίθενται να συνεχίσουν μέχρι την τελική νίκη».