ΣΥΡΙΖΑ: Κανένας εργαζόμενος του Ναυστάθμου δεν περισσεύει

naystathmos

Τις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας επισκέφτηκαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής Β’ Πειραιά – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, η Τζένη Βαμβακά, βουλευτής Β΄Πειραιά, ο Θοδωρής Δρίτσας , βουλευτής Α΄Πειραιά -Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας Κ.Ο., ο Μανώλης Σαρρής, Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, η Λία Φράγκου Οργανωτική Γραμματέας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και οι Γιάννης Λαγουδάκης, Σωτήρης Καρνέζης και Δέσποινα Καρούζου από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ  Περάματος και Σαλαμίνας συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία.

Οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησαν τον Διοικητή ΔΔΜΝ Αντιναύαρχο (Μ) κ. Ηλία Δημόπουλο, τον Διοικητή του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχο (Μ) κ. Μ. Καούτσκη και τα στελέχη του Ναυστάθμου για την άψογη υποδοχή και την πληρέστατη ενημέρωση. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν και την υποστήριξή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ιδιαίτερα τόνισαν ότι για το ΣΥΡΙΖΑ ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας αποτελεί όχι μόνο μια μονάδα κρίσιμη για την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την Άμυνα της χώρας, αλλά και μια υποδομή εξαιρετικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση στον τομέα της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Και πρέπει να ενισχυθεί.

Η επίσκεψη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας στάθηκε παράλληλα αφορμή για να επιβεβαιωθεί με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι και εκεί δεν υπάρχει «πλεονάζον προσωπικό».

Αντίθετα, επισήμαναν , υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και πρέπει να ενισχυθεί ο Ναύσταθμος με νέο προσωπικό και μάλιστα υψηλής ειδίκευσης, ώστε και το κρίσιμο έργο να υποστηριχθεί και η παραγόμενη τεχνογνωσία να προφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί. Το σύστημα αναθέσεων σε εργολάβους, λόγω της υποστελέχωσης, ανεβάζει το κόστος και απαξιώνει την παραγόμενη τεχνογνωσία.

Ειδικά για το πολιτικό προσωπικό, εργαζόμενους σε κρίσιμες και χρήσιμες ειδικότητες, αυτό έχει ήδη συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αφού στον Ναύσταθμο εργάζονται πλέον μόνο 397 πολίτες κάθε ειδικότητας σε σύνολο προσωπικού 2.198.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι δεν νοείται ούτε για έναν εργαζόμενο η ένταξή του στην κινητικότητα, στην διαθεσιμότητα και τελικά στην απόλυση. Δήλωσαν για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία τέτοια αντισυνταγματική και παράλογη απόλυση. Θα αντισταθεί σθεναρά στα κυβερνητικά σχέδια και θα αποκαταστήσει όποια αδικία επισυμβεί σε βάρος και των εργαζομένων και της Υπηρεσίας.

Τέλος, αφού έγινε εκτεταμένη συζήτηση με εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων (Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας, Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Πολεμικού Ναυτικού, Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων Τεχνικών Αττικής [Π.Ν.]) σε σύντομη συνάντηση και σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, συμφωνήθηκε τις επόμενες μέρες να οργανωθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ώστε εκεί να συζητηθούν αναλυτικότερα τα προβλήματα των εργαζομένων και να παρουσιαστούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ