Σωρεία κρούσματα κορωνοιού στο Γηροκομείο του Πειραιά

 

 

Συναγερμός έχει  σημάνει μετά τον εντοπισμό σωρείας κρουσμάτων κορωνοιού , ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιά, στην Γρ. Λαμπράκη , δίπλα από τον ΙΝ της Ευαγγελίστριας .

Συγκεκριμένα διαγνώστηκαν 20 άτομα με κορωνοιό, εκ των οποίων τα δυο είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό .

Μ΄ανακοίνωση της .η  διοίκηση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Άσυλον Πενήτων Βασ Αθανασίου Πρωθιερέως – Γηροκομείον Πειραιώς», έσπευσε αμέσως να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα  τα οποία «ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα όλο το προσωπικό σε πυκνά τακτά χρονικά διαστήματα και δέκα οκτώ που αφορούν σε τροφίμους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γηροκομείου « τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του Ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες, ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά».
Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι « πέραν των ανωτέρω τακτικών ελέγχων για covid-19, στο πλαίσιο των αυστηρών προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται με εντολές της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού, το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό ενάντια στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο. Ακολουθείτε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο».