Υπερσύγχρονο μηχάνημα διάγνωσης όγκων στο στήθος χωρίς εγχείρηση αποκτά το «ΜΕΤΑΞΑ»

metaxa

Το «ΜΕΤΑΞΑ» άμεσα, θα παραλάβει την σπουδαία δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, του μηχανήματος BLESS,  το οποίο δεν διαθέτει το νοσοκομείο.

Αυτό ανακοίνωσε η Διοικήτρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ»  κυρίας Έλενας  Μαραγκάκη. Η δωρεά αυτή γίνεται ύστερα από διαμεσολάβηση  του κ. Κυριάκου Καλογεράκου, Χειρουργός  Ογκολόγος Μαστού, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντης της Μονάδος Μαστού ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ».

Το σπουδαίο αυτό μηχάνημα προσφέρει στη γυναίκα τη δυνατότητα να διαγνώσει αν ένας μικρός όγκος στο στήθος της είναι ή δεν είναι κακοήθεια, χωρίς να χρειαστεί να χειρουργηθεί.

Γλιτώνοντας ένα μεγάλο και επώδυνο χειρουργείο, μόνο με μία βελόνα που μπαίνει και βγαίνει στο στήθος, σε μερικά δευτερόλεπτα, αναίμακτα και με τοπική αναισθησία, η γυναίκα  μπορεί να πάψει να ανησυχεί για κάτι το οποίο έχει ψηλαφίσει. Σημαντικό είναι επίσης ότι επιστρέφει την ίδια ημέρα στις υποχρεώσεις της.

Αυτό το μηχάνημα, πέρα από το τεράστιο όφελος που έχει για τον ασθενή, έχει ένα τεράστιο διοικητικό και οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο, όπως και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το σπουδαίο αυτό μηχάνημα θα φθάσει στο νοσοκομείο σε περίπου ένα μήνα».

Ο κ. Κυριάκος  Καλογεράκος, Χειρουργός  Ογκολόγος Μαστού, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντης της Μονάδος Μαστού ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ», ανέφερε τα εξής:

«Ευτυχώς, οι καλοήθεις παθήσεις μαστού, είναι ακόμη  σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι ο καρκίνος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκλείσουμε ότι υπάρχει καρκίνος. Πως θα γίνει αυτό; Με ένα καλό ιστορικό, με την κλινική εξέταση, με την παρακέντηση και ερχόμαστε στο σύστημα της αναίμακτης βιοψίας, το BLESS. Πραγματικά, με αυτό το μηχάνημα, χωρίς η γυναίκα να χάσει ούτε μια ημέρα από τη δουλειά της, ενώ με την κλασσική μέθοδο θα μπορούσε να μείνει τέσσερις ή και πέντε ημέρες στο νοσοκομείο, μπορούμε με μια πολύ μικρή τομή να βγάλουμε τον όγκο ή τη βλάβη.  Και έτσι να μπορούμε να ξέρουμε  άμεσα, σε δύο λεπτά, τι έχει η γυναίκα. Αντιλαμβάνεστε το μεγάλο όφελος.»