Εκδήλωση για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

DSCN4173Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΠ, η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με θέμα «Υποχρεώσεις επιχειρήσεων στο κόκκινο.  Ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και στις Τράπεζες.  Προτάσεις, λύσεις, προοπτικές».
Ομιλητές  ήταν ο κ. Γιώργος Φλωράς, Εκδότης – Επιχειρηματίας, η κ. Μαρία Μυζήθρα, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Ομοτ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο κ. Δημήτρης Αρμενάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο κ. Γιώργος Ζησιμάτος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, οι οποίοι επεσήμαναν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση των επιχειρήσεων και την ανάγκη εύρεσης αποτελεσματικών στρατηγικών, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους και να παραμείνουν βιώσιμες.
Οι εισηγήσεις των ομιλητών και τα θέματα που αναδείχθηκαν αναφορικά με τις συσσωρευμένες -σε όλα τα επίπεδα- αρνητικές επιπτώσεις της  οικονομικής κρίσης κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τις πρακτικές αντιμετώπισης θεμάτων διαχείρισης, οφειλών και απαιτήσεων, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις, παρατηρήσεις και τοποθετήσεις επί των θεμάτων.