Και πάλι ψηλός αριθμός κρουσμάτων στα rapid tests στον Κορυδαλλό

 

Για  άλλη μια φορά  ήταν πάνω από το 3% τα κρούσματα κορωνοιού που προέκυψαν από τα rapid tests, που πραγματοποιήθηκαν στο Κορυδαλλό για δεύτερη φορά (9/3) μέσα σε μόλις 5 ημέρες.

Όπως και την προηγούμενη φορά  το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε  εγκατασταθεί στην πλατεία Ελευθερίας . Η προσέλευση επίσης ήταν μεγάλη – αν και κατά 200 άτομα λιγότερα από την περασμένη φορά . Και η ουρά έφθανε , όπως απεικονίζεται και στη φωτο που δημοσιεύουμε ακόμη και στην περίμετρο της πλατείας.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του  ΕΟΔΥ  έγιναν 664 τεστ ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (rapid tests), ανάμεσα στα οποία διαγνώστηκαν 20 θετικά δείγματα.

Όσοι πολίτες διαγνώστηκαν θετικοί, ενημερώθηκαν άμεσα τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ και τους δόθηκαν και οι απαραίτητες οδηγίες. Λαμβάνοντας υπόψη την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το σύνολο της Επικράτειας και ειδικά η Περιφέρεια Αττικής μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ, του υψηλού αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου, ο ΕΟΔΥ μας καλεί να συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και επαφές μας ώστε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού.