Καταντά « σκάνδαλο» το ράβε-ξήλωνε στην παιδική χαρά της πλατείας Αγ. Γεωργίου Κορυδαλλού

 

Ούτε το « γιοφύρι της Άρτας» δεν το έκτισαν τόσες φορές , όσες  ξήλωσαν, επισκεύασαν και …ανακατασκεύασαν τα τελευταία 3 χρόνια την παιδική χαρά της πλατείας Αγ.Γεωργίου Κορυδαλλού . Φυσικά με κόστος …δεκάδων χιλιάδων ευρώ .

Ωστόσο απορίας άξιον είναι  πως ΚΑΜΙΑ δημοτική παράταξη , ακόμη και εκείνη που διοικούσε μέχρι το 2019 το δήμο ( Κασιμάτη)  και προεκλογικά στα φυλλάδια της , προπαγάνδιζε  την ανακατασκευή της  και παρουσίαζε ως  από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα. δεν θέτει το θέμα , ούτε καν ρωτά γιατί γίνεται αυτό.

Οι επισκέπτες τη πλατείας Αγ. Γεωργίου , από τότε που ανέλαβε η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, δεν έχουν «σταματήσει» να βλέπουν συνεργεία –κυρίως εργολάβων_ να ξηλών

ουν και να φτιάχνουν την παιδική χαρά .

Αποκορύφωνα ήταν η προ ημερών νέα « ανακατασκευή» της , όπως δείχνουν και η  σχετική  φωτό( 1)  που δημοσιεύουμε.

Μάλιστα ο ίδιος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , Γ. Δημόπουλος , που  επί Κασιμάτη κατάγγειλε νυχθημερόν το «ράβε- ξήλωμα» σ΄αυτή την παιδική χαρά , δεν δίστασε , με « πανηγυρική» ανάρτηση του , στο  f/b να το …προπαγανδίσει! ( φωτο 2)

Οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να ρωτήσουν τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ( Τεχνική Υπηρεσία κ.α ) για τους « λόγους» που γίνονται αυτά « ράβε-ξηλώματα», το μέχρι τώρα  συνολικό κόστος τους, ποιοι τα έκαναν και με τι διαδικασίες ( πάλι αναθέσεις;) ανατέθηκαν.

Προπαντός όμως να εξηγήσουν,  η ριζική ανακατασκευή που είχε γίνει επί Κασιμάτη , με χρηματοδότηση και εργολαβία από την Περιφέρεια Αττική ( Δούρου τότε) , αν τελικά ήταν σωστή ή όχι .

Αν ήταν « σωστή» γιατί χρειάστηκαν τουλάχιστον άλλες …5 (!) παρεμβάσεις από τότε και αν όχι , τι έπραξαν ως όφειλαν, ιδιαίτερα οι υπηρεσίες του δήμου ( οι φωτό3-4,  είναι από κάποιες  προηγούμενες ” ανακατασκευές” (το Μάρτιο του 2019  επί Κασιμάτη , μετά την …πρώτη  ανακατασκευή , από το Μάρτιο του …2020 )

Οφείλει δε να ενημερώσει σχετικά δημόσια και  ο κ. Γουρδομιχάλης, που είναι σήμερα επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και « διάδοχος» στη θέση αυτή του κ. Κασιμάτη.

Από την στιγμή μάλιστα , που στενή συνεργάτιδα του , την οποία κιόλας πρότεινε για τη διοίκηση νεοσύστατου δημοτικού φορέα της πόλης , ήταν τότε περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου της ανακαστακευής, με απόφαση της τότε Περιφερειάρχη , Ρένας Δούρου!

Τέλος , απόδειξη τρανή του πως γίνονται και πως «σχεδιάζονται» τα έργα στο δήμο Κορυδαλλού , είναι  και τα κάγκελα που μπήκαν πρόσφατα πέριξ της παιδικής χαράς, από συνεργεία του δήμου .Τα οποία δεν  συμπεριλαμβάνονται στα όσα προαναφέραμε ( εκείνα αφορούν άλλες εργασίες).

Γιατί μπήκαν τώρα;

Τα προηγούμενα χρόνια που η ξύλινη περίφραξη έσπαγε ή καταστρεφόταν κάθε τόσο και λίγο , δεν το «έβλεπε» η Τεχνική Υπηρεσία;

Και όταν πρότεινε στη σχετική μελέτη να γίνει η ξύλινη περίφραξη,  δεν είχε προβλέψει τι θα γινόταν , με τόσους βανδαλισμούς που γίνονται στις πλατείες;

Επίσης γιατί στην ανακατασκευή που έγινε το 2018 και πληρώθηκε εξ΄ολοκλήρου από την Περιφέρεια της Αττικής δεν το είχαν προβλέψει;

Τόσο δύσκολο ήταν να το σκεφθούν τότε; Τώρα τους ήρθε η …επιφοίτηση;

Ή μήπως μπήκαν κατ΄ εντολή της συνδιοίκησης Χουρσαλά-Δημόπουλου,αποτυπώνοντας έτσι και την « αντίληψη» που έχει η νέα Δημοτική Αρχή για το πώς πρέπει και τι να «θυμίζουν» οι δημόσιοι χώροι του Κορυδαλλού;