Σε συνεδριάσεις « τσουβάλιασμα» λαμβάνει αποφάσεις  το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού

 

Σαφέστατο πλήγμα στη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικότερα στον ίδιο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου , αποτελεί η «κουτοπόνηρη» τακτική που ακολουθεί το « τρίδυμο» Χουρσαλά- Δημόπουλου-Κατσάνου , σ’ ότι αφορά τις  συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού .

Η κυρία Κατσάνου , με τη μέχρι τώρα « πολιτεία» της, στη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , επάξια διεκδικεί τον τίτλο της ( του ) χειρότερου προέδρου μετά τη μεταπολίτευση.

Απόλυτα ταυτισμένη και ευθυγραμμισμένη  με τις «επιθυμίες» και τακτικές των συνδιοικούντων Χουρσαλά- Δημόπουλου , απεμπόλησε από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις το θεσμικό της ρόλο, να είναι πρόεδρος όχι κάποιων παρατάξεων αλλά ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την καίρια πολιτική ευθύνη όμως για την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου , την έχουν οι κκ Χουρσαλάς-Δημόπουλος.

Ο δεύτερος μάλιστα , ήταν εκείνος που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάγγελνε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς , τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ,  Θόδωρου Μερεντίτη και την τότε Δημοτική Αρχή  Κασιμάτη ,απαιτώντας να συνεδριάζει τακτικά , τουλάχιστον δυο φορές το μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τώρα που υφίστανται  λόγω της πανδημίας  πολλοί σπουδαιότεροι λόγοι να συνεδριάζει πέραν της μιας φοράς το Δημοτικό Συμβούλιο , η παραπάνω « τριάδα» πράττει αν όχι χειρότερα ,τουλάχιστον τα ίδια μ΄εκείνα που κατηγορούσε ο κ. Δημόπουλος.

Προφανέστατος σκοπός  της τακτικής αυτής είναι το « τσουβάλιασμα» των συνεδριάσεων με πολλά θέματα .

Ώστε, να είναι αδύνατον σε 4 ώρες να συζητηθούν διεξοδικά και έτσι να λαμβάνονται όσο το δυναντόν πιο « ανώδυνα» για τη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου οι σχετικές  αποφάσεις.

Επίσης , να μην έχουν χρόνο οι παρατάξεις , οι επικεφαλής και οι  Δημοτικοί του Σύμβουλοι,  να θέσουν προ ημερήσιας θέματα , αφου ο χρόνος  των ολίγων λεπτών που έχουν στη διάθεση  είναι ασφυκτικός , ακόμη και για να θίξει κάποιος μόνο ένα θέμα .

Ήδη δυο παρατάξεις έχουν καταγγείλει δριμύτατα  με ανακοινώσεις  και δηλώσεις τους , μέχρι τώρα την κυρία Κατσάνου: Το « Μαζί για τον Κορυδαλλό» μ’  επικεφαλής  τον Ν. Κατσούλη  και  πρόσφατα οι « Πολίτες για τον Κορυδαλλό», μ΄επικεφαλής τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη   .