ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ .Του Πρ.Ζαχαρόπουλου Δημοτικού Συμβούλου Νικαίας -Ρέντη

zaxaropoulos makis

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση δημιούργησε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό το οποίο οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να στηρίζουν την Κυβέρνηση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Η κίνηση αυτή της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον ερμαφρόδιτο τρόπο με τον οποίο επί ένα χρόνο λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια της τρικομματικής Κυβέρνησης .

Άλλοτε δεν ψήφιζε τα πράγματι επώδυνα μέτρα που ήταν αναγκαία προκειμένου να συνεχίζεται η χρηματοδότηση της χώρας ,αλλά ψήφιζε τον προϋπολογισμό που εμπεριείχε αυτά τα μέτρα ,και άλλοτε υπέγραφε την απαίτηση της τρόικα για απόλυση 2000 δημοσίων υπαλλήλων ,αλλά δεν υλοποιούσε δια του αρμόδιου υπουργού που προερχόταν από τις τάξεις της, την δέσμευση αυτή .

Η πρακτική όμως της αποχώρησης από την Κυβέρνηση, προκειμένου να μη πειραχτεί τίποτα από το καθεστώς της ΕΡΤ, το οποίο είχε καταδικαστεί από όλους τους πολιτικούς χώρος στο παρελθόν,  αναδεικνύει τα φοβικά σύνδρομα που είχε και έχει μερίδα της Αριστεράς απέναντι στην άσκηση εξουσίας .

Σίγουρα ο τρόπος που ο Σαμαράς χειρίστηκε το θέμα της ΕΡΤ ήταν απαράδεκτος και για αυτό το λόγο δικαίως αντέδρασαν έντονα και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Αλλά είναι άλλο η έκφραση αντίρρησης και παράλληλα η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για να διορθωθούν οι κακές επιλογές που έγιναν στο θέμα της ΕΡΤ ,και άλλο με αφορμή αυτό το θέμα να εγκαταλείπεις την τιτάνια προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, αφήνοντας την έρμαιο των κάθε λογής λαϊκιστών και εκφραστών του χάους .

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την συνέχιση λειτουργίας της  Κυβέρνησης και να μην επιτρέψει η χώρα να μπει σε ένα φαύλο κύκλο ακυβερνησίας και κατά συνέπεια διακοπής του προγράμματος χρηματοδότησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και την λειτουργία της χώρας ,ήταν μια επιλογή ευθύνης επωμιζόμενο για μια ακόμη φορά το κόστος για να συνεχίσει να λειτουργεί η χώρα και η κοινωνία, με τις γνωστές δυσκολίες και προβλήματα .

Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του Β. Βενιζέλου για αυτήν την επιλογή θα κριθεί στην πράξη και στην πορεία ,αλλά εκείνο που πρέπει να χρεώσουμε στο ΠΑΣΟΚ είναι η συνεπή του στάση στην προσπάθεια για να σταθεί η χώρα όρθια ,και να κλείσει τα αυτιά του στις λαϊκίστικες σειρήνες που προέρχονται από τους εκφραστές της κοινωνικής αναταραχής ,από εκείνους που κάθε βδομάδα διατυπώνουν διαφορετικές πολιτικές ,και από εκείνους των οποίων οι συνιστώσες διαγκωνίζονται μεταξύ τους στην έκφραση ανευθυνότητας και αντικρουόμενων πολιτικών .

 

 

 
 

About the author

More posts by