Όλες οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στον Κορυδαλλό

 

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού αποχαιρετούν το καλοκαίρι τιμώντας τον πολιτισμό και παρουσιάζοντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού, συναυλίες, καθώς και παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και προβολές για τους μικρούς φίλους σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Από τις 33 συνολικά εκδηλώσεις, οι 20 έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ ιδιαίτερη θέση έχουν φέτος οι εκδηλώσεις για τα παιδιά, με 12 συνολικά παραστάσεις και προβολές, οι περισσότερες με ελεύθερη είσοδο. Ξεχωριστή θέσεις κατέχει και η ερασιτεχνική δημιουργία με θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις και χορωδιακές συναυλίες. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι και φέτος το Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», ενώ δεν λείπουν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία.

Στην σκηνή του ατμοσφαιρικού θεάτρου θα ανέβουν φέτος πολλοί γνωστοί και αγαπημένοι πρωταγωνιστές, ανάμεσά τους ο Γιάννης Μπέζος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Οι Γαμπροί της Ευτυχίας), ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Το Τάβλι), ο Νίκος Κουρής και η Ζέτα Μακρυπούλια (Δον Ζουάν), ο Θανάσης Βισκαδουράκης και η Σοφία Βογιατζάκη (Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων), ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Μυρτώ Αλικάκη (Ο κατά φαντασίαν ασθενής), ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και η Βίκυ Σταυροπούλου (Μαρία Πενταγιώτισσα), οι Δημήτρης Σταρόβας και Ναταλία Δραγούμη (Toc- Toc) και η Υρώ Μανέ (Ρένα).

Οι λάτρεις της ελληνικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγαπημένο Δημήτρη Μπάση σε μια μοναδική συναυλία στις 6 Σεπτεμβρίου στο «Θανάσης Βέγγος». Στις 17 Σεπτεμβρίου οι ONIRAMA και ο Θοδωρής Μαραντίνης με την ανεξάντλητη ενέργεια τους αναμένεται να ξεσηκώσουν το νεανικό κοινό στην πλατεία Ελευθερίας σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Τέλος, στις 25 Σεπτεμβρίου ο αισθαντικός Παντελής Θαλασσινός θα βρίσκεται στην πλατεία Μέμου για να μας ταξιδέψει σε πολυαγαπημένα τραγούδια, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

                                        Το Πρόγραμμα

    (Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Αίθουσα «Πλειάδες, 1ο& 9ο Δημοτικά Σχολεία και στις γειτονιές της πόλης)

 

Τετάρτη  28/8: «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου- Βασιλειάδη
Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα. Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και  αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Μουσική και τραγούδι Φοίβος Δεληβοριάς.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 20€. Προπώληση, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, παιδικό (έως 12 ετών 15€).
Ώρα έναρξης: 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος».
………………………………………………………………
Πέμπτη 29/8: ΤΟ ΤΑΒΛΙ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει μια κωμωδία χαρακτήρων, στην οποία αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή». Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους…
Ερμηνεύουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Κείμενο:  Δημήτρης Κεχαΐδης. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 12 €. Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, παιδικό (έως 12 ετών) 10 €.  Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Ώρα έναρξης: 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος».
………………………………………………………………
Σάββατο 31/8: «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ» του Μολιέρου
Στην παράσταση, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα κι ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίαση του, διατηρεί μέχρι και σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.
Ερμηνεύουν: Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια , Μάκης Παπαδημητρίου
Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή. Μουσική: Κατερίνα Πολέμη.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 15€. Φοιτητικό, παιδικό (από 7 έως 15 ετών), άνω των 65, ανέργων, ΑΜΕΑ 12€.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος».
………………………………………………………………
Τρίτη 3/9: «ΑΡΗΣ» της Σοφίας Αδαμίδου
Το θεατρικό έργο βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του  Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανο-ιταλική κατοχή. Με τη ζωή, τη δράση του και τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε  πλούσιες σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος.
Πρωταγωνιστεί ο Τάσος Σωτηράκης. Τις φωνές τους δανείζουν: Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης. Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου. Μουσική: Villagers of  Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 12€. Ομαδικά (κατόπιν συνεννόησης)
10€.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Πέμπτη  5/9: «ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ» του Αρκά
Στη «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον Αρκά και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής.
Κείμενο: ΑΡΚΑΣ. Θεατρική διασκευή/ σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 15€. Προπώληση, φοιτητικά, άνω των 65, πολυτέκνων 12€. Παιδικό 10€.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Παρασκευή 6/9: ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ
Με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και με ανανεωμένη διάθεση ο Δημήτρης Μπάσης ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, με την υπέροχη φωνή ενθουσιάζει το κοινό σε κάθε του εμφάνιση προσφέροντας ένα ποιοτικό και παράλληλα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 8 €.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Κυριακή  8/9: «O ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑN ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου
Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται… Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι.
Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης , Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης,  Λαέρτης Μαλκότσης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νεφέλη Κουρή, Ρένος Ρώτας , Θάλεια Σταματέλου, Χάρης Χιώτης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Μετάφραση- Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης. Σκηνικά- κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Μουσική:  Θέμης Καραμουρατίδης.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος  20 €. Προπώληση- φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, παιδικό (έως 12 ετών) 15€.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος».
………………………………………………………………
Δευτέρα  9/9: «ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ» (… σαν το σκύλο με τη γάτα) του Γιάννη Καλατζόπουλου
Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο … δράμα. Όπου ο (Ελληνικός ποιμενικός) σκύλος Ρωμαίος, ερωτεύεται την Ιουλιέτα, μια χαριτωμένη γάτα … Αγκύρας. Ένα διπλό και άλυτο (;) πρόβλημα. Στο αισιόδοξο τέλος της διασκεδαστικής παράστασης οι θεατές θα έχουν πειστεί ότι κάθε πλάσμα έχει δικαίωμα να είναι διαφορετικό και καμιά διαφορά (εθνική, θρησκευτική, ιδεολογική, ταξική, «χρωματική», ή άλλη) δεν μπορεί να χωρίσει δυο πλάσματα που αγαπιούνται αληθινά.
Ερμηνεύουν: Κώστας Κλάδης, Κατερίνα Τσεβά, Κώστας Τζαφέρης, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Πασχάλης Μερμηγκάκης και Οδυσσέας Κιόσογλου.
Σκηνοθεσία:  Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου. Μουσική: Γιούρι Στούπελ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Τρίτη 10/9:  «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ»
Την ιστορία αγάπης της Σούζαν Μπάρμπο ντε Βιλένεβ, η οποία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας και η οποία μεγάλωσε γενιές και γενιές, θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι απολαμβάνοντας πολύ  μουσική, χορό, τραγούδι και γέλιο.
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης. Ερμηνεύουν: Νίκος Αναδιώτης, Ευγενία Τσαούση, Στέλλα Μπονάτσου, Μανώλης Κονταξάκης,  Ηλίας Παπακωνσταντίνου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Τετάρτη 11/9: «ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΠΑΙΔΟ»  του Όσκαρ Ουάιλντ
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, για όλους εκείνους που αναζητούν την πραγματική ομορφιά, που κάνει τον κόσμο πιο φωτεινό για όλους μας. Από την Θεατρική Ομάδα του Οργανισμού Άθλησης &Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού.
Ερμηνεύουν: Χρήστος Φενερλής, Αγγελική Παϊτάρη, ΠένηΒούτση, Γιώργος Σπηλιόπουλος, Κική Πετράκου, Μαρία Πατμανίδου, Γιάννα Μοτσιοπούλου, Βαρβάρα Γαζούλη, Δέσποινα Χουρσανίδου, Αθηνά Χατζή, Άρτεμις Κατσέλη, Σταμάτης Μαργούνης, Έλενα Νικολαϊδου, Σοφία Κοντογιάννη, Μανώλης Καμπούρης, Νίκος Παναγιωτίδης, Μαρία Δημησιάνου.
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
………………………………………………………………
Πέμπτη 12/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Τα παιδιά πάνε cinema στην πλατεία Μερκάτη με την ταινία «Επικίνδυνες Ψαρικές αποστολές».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.
………………………………………………………………
Παρασκευή 13/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Τα παιδιά πάνε cinema στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου με την ταινία «Λούης και Εξωγήινοι».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.
………………………………………………………………

Παρασκευή 13/9: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Το αριστούργημα «Το όνειρο ενός γελοίου»,  που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει συνολικά τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας…
Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος. Σκηνοθεσία Τάκης Χρυσικάκος. Μετάφραση  Άρης Αλεξάνδρου.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 10€.  Προπώληση, φοιτητές, άνεργοι: 8€. Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
………………………………………………………………
Σάββατο 14/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στο Survivor» στην Πλατεία Κακοσούλι, Ηλ. Αποστόλου& Ευρυτανίας .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.
…………………………………………………………………
Σάββατο 14/9: «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» του Μπόστ
Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια. Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας, υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες… Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.
Ερμηνεύουν:  Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου, Ηλίας Μελέτης, Χάρης Γρηγορόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης. Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 15€.  Προπώληση (για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων), φοιτητές, μαθητές, άνω των 65, ανέργους (με κάρτα) 12€.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Κυριακή 15/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Τα παιδιά πάνε cinema στην πλατεία Μέμου με την ταινία «Γοριλομπελάδες»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00
…………………………………………………………………
Κυριακή 15/9: «TOC-TOC»
Έξι άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί. Οι ήρωες μας περιμένοντας κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε ένα αυτοδίδακτο grouptherapy ελλείψει ιατρού, με άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά αποτελέσματα. Μία παράσταση… ψυχοθεραπεία!!!
Ερμηνεύουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη,  Αποστολία Ζώη. Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος. Διασκευή- απόδοση κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος – Κατερίνα Μπέη.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 20€. Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ 15 €.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Δευτέρα  16/9: «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»
Το καράβι του Οδυσσεβάχ,  ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;
Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.
Ερμηνεύουν: Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας, Νεκτάριος Παπαλεξίου και ο Φώτης Σπύρος.
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος. Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου. Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 9 €. Προπώληση 7€.
Ώρα έναρξης 20:30. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Τρίτη 17/9: ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους ONIRAMA
Οι ONIRAMA, με την ανεξάντλητη ενέργεια τους και τον μοναδικό front man Θοδωρή Μαραντίνη επί σκηνής να δίνει τον ρυθμό, προσκαλούν το κοινό σε ξέφρενες στιγμές!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.30. Πλατεία Ελευθερίας.

…………………………………………………………………
Τρίτη 17/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος» στο προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.
…………………………………………………………………
Τετάρτη 18/9: «ΡΕΝΑ» του Αύγουστου Κορτώ
Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο μυθιστόρημα, βγαίνει από τις σελίδες και -επί σκηνής πλέον-  διηγείται τη θυελλώδη ζωή της αλλά και παράλληλα όλη την σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.
Παίζουν: Υρώ Μανέ, Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβράτογλου. Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος. Θεατρική διασκευή Στέλιος Χατζηαδαμίδης. Σκηνοθεσία Νικαίτη Κοντούρη. Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 18 €. Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών 15 €. Άνεργοι, ΑΜΕΑ 13 €.
Ώρα έναρξης 20.30. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Τετάρτη 18/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Τα παιδιά πάνε cinema στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων με την ταινία «Απίθανο Κοάλα».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.  Ώρα έναρξης 19.30.
…………………………………………………………………
Πέμπτη 19/9: ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΑΣ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Το εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας ΕΦΕΣΟΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, ετοίμασε και παρουσιάζει τη ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Δεκαοκτώ παιδιά του Γυμνασίου μέσα στους ήχους της σύγχρονης αναγεννησιακής ιταλικής μουσικής, παραδίνονται στο χρωματιστό και μυστήριο δάσος της φαντασίας του Σαίξπηρ.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Παπαδόπουλος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Παρασκευή  20/9: «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της Έλλης Παπαδημητρίου
Παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Τμήματος Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Κορυδαλλού. Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Σάββατο  21/9: «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ»
Συμπληρώνοντας αισίως 90 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυσή της, η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού – Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη παρουσιάζει την υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού παράσταση «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου». Η παράσταση θα παιχτεί από πολυμελή θίασο που απαρτίζεται από μέλη και φίλους της Ένωσης Κρητών. Σενάριο- σκηνοθεσία:Γιώργος Φιλιππάκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Κυριακή  22/9: «Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» του Αντώνη  Μάτεση   
Ο κόσμος του απαγορευμένου έρωτα, των ταξικών συγκρούσεων και της έκρηξης των νέων ιδεών στη Βενετοκρατούμενη Ζάκυνθο του 18ου–19ου αιώνα ζωντανεύει μοναδικά από τον συγγραφέα σε μια  παλλόμενη από ένταση ζωής, αποτύπωση του αυταρχισμού της εξουσίας αλλά και του δικαιώματος του ανθρώπου στην ελπίδα. Έργο– κόσμημα της νεοελληνικής σκηνής στην αυγή του σύγχρονου θεάτρου μας.
Ερμηνεύουν:   Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Νατάσα Μαράτου, Ελένη Δανδουλάκη, Στάθης Νοδάρας, Ανδριάνα Ζέρβα, Ιωάννα Γιάννου, Πηνελόπη Μωραϊτη, Θωμάς Μπαχτσόγλου, Χάρης Δούκας, Κώστας Σικαλιάς, Γιώργος Βαρβαδούκας, Ρένα Αναστασίου, Θεοδώρα Γκούνα, Ρέα Μάστορα, Κοσμάς Καραπάτης, Βασίλης Δέρβας, Σπύρος Δερβετζής, Στάθης Ταβουλάρης, Τζένη Κουκουτσάκη, Θεοδώρα Γκούνα,  Ρένα Αναστασίου.
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου. Μουσική επιμέλεια: Τάσος Σωτηράκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Δευτέρα 23/9: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ»
Ένα μουσικό αφιέρωμα στο ελληνικό χορωδιακό τραγούδι με την συμμετοχή των:
Mικής Τετράφωνης Χορωδίας Δήμου Κορυδαλλού, Ιόνιας Χορωδίας, Μικτής Χορωδίας Ελληνικού, Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλίμου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Τρίτη 24/9: Τα παιδιά πάνε cinema στο Γηπεδάκι Μπάσκετ του Σχιστού με την ταινία «Τοσοδούλικα 2».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.
…………………………………………………………………
Τετάρτη 25/9: ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
Μια απολαυστική συναυλία, πλημμυρισμένη από μοναδικά τραγούδια που όλοι έχουμε λατρέψει. Μαζί του συμμετέχουν οι: Ευτυχία Μητρίτσα, Νάνα Μπινοπούλου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Η μουσική παρέα συμπληρώνεται με τους μουσικούς: μπουζούκι Γιάννης Βιλλιώτης, βιολί Σωτήρης Μαργώνης, κανονάκι Πάνος Δημητρακόπουλος, κιθάρα Λευτέρης Χαβουτσάς, μπάσο Πέτρος Βαρθακούρης, κρουστά Φίλιππος Λευκαδίτης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Αντί εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας.
Ώρα έναρξης 20.30. Πλατεία Μέμου.
…………………………………………………………………
Τετάρτη 25/9: «Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ»
Θεατρική Ομάδα Σίπυλον-  Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας

Ηθογραφική μικρασιατική κωμωδία που διαδραματίζεται σε μια αυλή της Κοκκινιάς του 1935.
Ερμηνεύουν: Βέρα Βαρούτη, Κατερίνα Γεωργαρίου, Σοφία Ηλιάδου, Μαίρη Θωίδου, Κλειώ Κοντού, Δώρα Νικολοπούλου, Άρτεμις Παβέλα, Πόπη Σπανάκου, Κώστας Τσατσαρώνης, Βάσια Χειράκη.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Παπαδόπουλος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Πέμπτη 26/9: «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην  παράδοση, την  αλυσίδα που συνδέει τις προηγούμενες γενιές αλλά και κείνες που θα έρθουν. Συνάμα αποτελεί και προϋπόθεση για την ύπαρξη του πολιτισμού, γιατί ποτέ μια γενιά δεν δημιουργείται από το μηδέν, αλλά  ριζώνεται στις γενιές  που πέρασαν. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν γερά στηρίγματα της ελληνικής παράδοσης, γιατί είναι ο θεσμός που συμβάλλει στην γνώση του παρελθόντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την καλλιέργεια  της ιστορικής συνείδησης αλλά και στην ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης & κρίσης. Αυτοί είναι το θησαυροφυλάκιο του παρελθόντος, όπου προβάλλεται η πορεία ενός λαού.
Συμμετέχουν: Τμήμα παραδοσιακών χορών Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, Ένωση Κρητών Κορυδαλλού – Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης», Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Ο Εύξεινος Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος – Κέντρο χορού και πολιτισμού «Πολυμήλη».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
…………………………………………………………………
Παρασκευή 27/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Γαμπρός» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.
…………………………………………………………………
Σάββατο  28/9: «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στο βασίλειο του κάτω κόσμου χιλιάδες χρόνια τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς! Ο Πλούτωνας έχει καταφέρει να κάνει αυτό τον τόπο σωστό παράδεισο! Οι ψυχές ευτυχισμένες περνούν την αιωνιότητα με απόλυτη μακαριότητα, περισυλλογή και…  Και τότε έρχεται η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! Γέλιο μέχρι δακρύων σε μια κωμωδία που αγκαλιάζει τις αδυναμίες της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας καθρέφτης του σήμερα του χθες και ευχόμαστε όχι του αύριο.
Ερμηνεύουν: Αμπελακιώτη Θοδώρα, Γκεζέπη Γεωργία, Δημητριάδου Δέσποινα, Δημόπουλος Σπύρος, Καντζίκη Αμαλία, Κατσαρού Αγγελική, Λουκά Βούλα, Μαρνάς Δημήτρης, Μηρσίδου Δέσποινα, Μουσκούδη Δώρα, Μπαικας Γιώργος, Μπαρλας Δημήτρης, Νικητάκης Κώστας, Νικητάκη Μαρία, Οικονομοπούλου Ιωάννα, Σέτης Γιάννης, Σεφεριάδης Στάθης, Σπυριδονάκου Καρολίνα, Σταθοπούλου Μαρία, Χατζαντωνάκη Τασία.
Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Αίθουσα «Πλειάδες» Πνευματικού Κέντρου.
………………………………………………………………..
Κυριακή 29/9: Εκδηλώσεις για παιδιά
Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στους Δεινόσαυρους»  στο χώρο του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κορυδαλλού «Η Ελπίδα»,  Φιλίππου & Μενέλαου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00.

Δευτέρα 30/9: «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΩΔΕΙΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»
Τα Ωδεία και οι Μουσικές Σχολές του Κορυδαλλού μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της παγκόσμιας μελωδικής δημιουργίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ώρα έναρξης 20.00. Αίθουσα «Πλειάδες».

Διευθύνσεις χώρων:

Δημοτικό Αμφiθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Πλαταιών &Χειμάρας

Αίθουσα «Πλειάδες» Πνευματικού Κέντρου» , Γρηγόρη Λαμπράκη & Καρυταίνης 4

1ο  Δημοτικό Σχολείο, Αγ. Γεωργίου & Χ. Τρικούπη 43

9ο  Δημοτικό Σχολείο, Ησιόδου  25

Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Κορυδαλλού «Η Ελπίδα» ,  Φιλίππου & Μενέλαου

Πλατεία Κακοσούλι, Ηλ. Αποστόλου& Ευρυτανίας

Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, Πλούτωνος &Τραπεζούντος

Πλατεία Μερκάτη, Θήρας & Ερεχθείου

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, Δ. Διαμαντίδη & Σουρή

Πλατεία Μέμου, Διομήδους

Γηπεδάκι μπάσκετ Σχιστού, Αθ. Διάκου & Δερβενακίων

 

Προπώληση εισιτηρίων: Δευτέρα–Παρασκευή  9.00-14.00, Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4 (Δίπλα από την Εθνική Τράπεζα), τηλ. 2014963914-2104970475.

****Η προσκόμιση κάρτας ανεργίας, κάρτας πολυτέκνων και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητες και κατά την είσοδο στο Θέατρο και όχι μόνο κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

 
 

About the author

More posts by