Παραιτήθηκε ο Λιντζέρης από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ .Ακολουθεί κι  άλλος ;

Αναταράξεις προκαλεί ήδη  και στο ΚΙΝΑΛ της Β΄Πειραιά , η ενέργεια της Φώφη Γεννηματά , να αποκλείσει , παραμονές του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών , τον Ευάγγελο Βενιζέλο από επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας , στις επικείμενες εκλογές.

Με δημόσια δήλωση του , ο πρώην βουλευτής Β΄Πειραιά , Δημήτρης Λιντζέρης , ανακοίνωσε την παραίτηση του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β΄Πειραιά , όπου είχε ανακοινωθεί .

Αιτία , « ο εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου» που όπως τονίζει στην ανακοίνωση του «, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα».

Ο κ. Λιντζέρης το 2015 ήταν ο μόνος από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , που  είχαν εκλεγεί το 2009 , που είχε παραμείνει στο κόμμα και δεν είχε πάει σ΄άλλο.

Ήδη έχει προ εβδομάδων είχε παραιτηθεί μια ακόμη υποψήφια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη υποψήφιος από το ελλιπές ψηφοδέλτιο που έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα, σκέπτεται να αποχωρήσει .

Αυτός όχι για  πολιτικούς λόγους αλλά , για  προσωπικές στρατηγικές και συγκεκριμένα να θέσει υποψηφιότητα σε δήμο της περιοχής  το …2022!

Στη δήλωση του , ο κ. Λιντζέρης καταγγέλλει  την κα Γεννηματά ότι «χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.  Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.

Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια» , αναφέρει και προσθέτει ότι « η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη  Β’ περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

 
 

About the author

More posts by