Προπομπός της νίκης του Δημόπουλου η μεγάλη συγκέντρωση στην πλ. Μέμου

Τη  μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην πλ. Μέμου , στον Κορυδαλλό , πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού , « Δήμος για Όλους» , Γιώργος Δημόπουλος , την Κυριακή ( 7/4), στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου .

Η αιφνίδια αλλαγή του καιρού , δεν έκαμψε τη βούληση εκατοντάδων δημοτών του Κορυδαλλού , να υποδηλώσουν  με τη μαζικότατη παρουσία τους , την αποφασιστικότητα τους , ν΄ανατραπεί το σημερινό κατεστημένο . Το οποίο  διοικεί πολλές τετραετίες τώρα το δήμο , με οδυνηρές συνέπειες για τον Κορυδαλλό  σ΄όλα τα θέματα.

Επίσης ήταν η απάντηση στις άθλιες πολιτικές συναλλαγές που αυτό το κατεστημένο προβαίνει  για να αποτρέψει τη συντριβή του , στις δημοτικές εκλογές του Μαίου και να διατηρηθεί στη εξουσία , μ΄ ότι συνεπάγεται αυτό .

                      Δήμαρχος

Ο υποψήφιος  δήμαρχος , Γιώργος Δημόπουλος , τόνισε ότι η μαζικότητα αυτής της συγκέντρωση άλλα και όσων άλλων έχει πραγματοποιήσει  μέχρι τώρα η παράταξη του ,  στέλνουν το μήνυμα ότι «, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη πόλη μας. Ήρθε η ώρα η πόλη μας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα».

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, προσκάλεσε όλους τους συμπολίτες του, να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην «αυτοκρατορία της στασιμότητας και των μικροσυμφερόντων».

Να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στο χθες. Που εμποδίζει το άλμα της πόλης μας προς τα εμπρός. Στερώντας της,  την προοπτική που της αξίζει».

Και υπογράμμισε  μαζί  με τους πολίτες , μαχητικά , ασυμβίβαστα και με πολύ δουλειά , «μπορούμε να πάμε και θα πάμε τον Κορυδαλλό , Δυναμικά και Ενωτικά  μπροστά».

 

Ο δήμαρχος του μηδενικού έργου

Ο κ. Δημόπουλος , τόνισε ότι «ι ένας σύγχρονος δήμος δεν μπορεί να είναι καταφύγιο Ανίκανων και Ιδιοτελών φιλοδοξιών» .

Και κατήγγειλε τον σημερινό – απερχόμενο δήμαρχο, Σ. Κασιμάτη ότι  κατέχει το πανελλαδικό ρεόρ « ο δήμαρχος του μηδενικού έργου».Γιατί  έργο , πρόσθεσε , δεν είναι, τα μπαλώματα, τα μικροσυμφέροντα και οι αποσπασματικές λύσεις.

Αντίθετα, είπε ,  «προσβάλλοντας  τη νοημοσύνη  όλων  των Κορυδαλλιωτών κυκλοφόρησε με περισσή θρασύτητα προεκλογικό φυλλάδιο που δείχνει σαν να είναι δικό του έργο το ΜΕΤΡΟ.

Όπως ακριβώς έκαναν οι αλήστου μνήμης παλαιοκομματικοί πολιτευτάδες της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60. Και τι άλλο είχε το φυλλάδιο με τα  δήθεν έργα του; Όλο κι όλο δυο  « μακέτες» από έργα που  Θα  γίνουν .

Η μια, για το περιβόητο Κολυμβητήριο. Στο οποίο τα μέχρι τώρα έργα είναι όλο κι όλο  μια …Τρύπα .

Και η δεύτερη μακέτα για τη περιβόητη λίμνη στις φυλακές .Λίμνη , όταν έχει αφήσει να καταστραφούν και  να μη λειτουργούν όλα τα συντριβάνια της πόλης . Ακόμη κι αυτό εδώ της πλατείας Μέμου , που έγινε μόλις  πριν 5 χρόνια» .

 

                        Δέσμευση για την πλ. Μέμου

Ο κ. Δημόπουλος , κατήγγειλε το δήμαρχο ότι υφάρπαξε ουσιαστικά τη ψήφο των πολιτών στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ,με την « περίφημη ανάπλαση της πλατείας μέμου»  και παρουσιάζοντας την ως  το   τέλειο αναπτυξιακό και  περιβαλλοντικό έργο   και που   αποτέλεσε τελικά  την ταφόπλακα της.

.Π κ. Δημόπουλος , δεσμεύτηκε από τη πρώτες ενέργειες στις  οποίες θα προβεί  , να  « η δρομολόγηση εκείνων των διαδικασιών για τον επανασχεδιασμό της πλατείας που θα την καθιστούν και πάλι λειτουργική ώστε να  είναι  και επίκεντρο όχι μόνο του Κορυδαλλού αλλά της ευρύτερης περιοχής»

 

Επαίσχυντη συνεργασία Κασιμάτη-Μελά

Ο κ. Δημόπουλος κατήγγειλε το σημερινό δήμαρχο ότι δεν έχει κανένα ενδοιασμό να συνάπτει « ακόμη και άθλιες πολιτικές συναλλαγές» προκειμένου να διατηρηθεί στην  εξουσία

« Όπως αυτή , είπε , η πολιτικά  επαίσχυντη συνεργασία  του κ. Μελά με τον νυν Δήμαρχο .

Αποκαλύπτει το «ήθος» και των δυο αλλά και  ποιο είναι το πραγματικό « διακύβευμα» των εκλογών του Μαίου  γι αυτούς . Σίγουρα  ;oxi  ο Κορυδαλλός και  το συμφέρον των πολιτών του .

Όποιος θυμηθεί τι έλεγε ο ένας σε βάρος του άλλου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές , αρκεί  για να τους κρίνει , ιδίως μετά το νέο «συνεταιριλίκι» τους .

Αλήθεια ποιος ήταν κ. Κασιμάτη , εκείνος που ζητούσε να τον επανεκλέξουν οι πολίτες για να μη γίνει  δήμαρχος  « ο άνθρωπος της νύκτας» ; Ποιος  ζητούσε να καταψηφιστεί  κ. Μελά  « ο δήμαρχος των εργολάβων»;

Είχαν μετατρέψει  την προεκλογική περίοδο σε πραγματικό   βούρκο και τώρα  είναι πάλι « χέρι- χέρι».Γιατί ;

Γιατί πολύ απλά βλέπουν ότι για πρώτη φορά , με το συνδυασμό μας « Δήμος για Όλους» μπορεί να ανατραπεί αυτό το φθαρμένο κατεστημένο τους και να απαλλαγεί οριστικά η πόλη και από τους δυο , που τόσο τη ζημίωσαν».

Αυτά είναι τα «  έργα» Κασιμάτη

  Αντίθετα μ΄όσα προπαγανδίζει ο   Σ. Κασιμάτης ,  τα περίφημα  « έργα» του , είπε ο κ. Δημόπουλος είναι  «ο περιβόητος δήθεν « ποδηλατόδρομος» της Αγίου Γεωργίου, που ήταν τελικά ένα απλό βάψιμο μιας λωρίδας του δρόμου , κόστισε τόσα λεφτά και εξ΄αρχής ήταν για στάθμευση αυτοκινήτων ;

Αλλά και τώρα , πραγματικά  σκάνδαλα είναι οι κοκοτεχνίες στις ασφαλτοστρώσεις  που κάνει , στις παιδικές χαρές ,στις δήθεν αναπλάσεις των προαύλιων χώρων των σχολείων , στο ανοιχτό γήπεδο  των 88 στρ , ακόμη και στις υποτυπώδεις συντηρήσεις των σχολείων .

Στα χρήματα  των οποίων γίνεται πραγματικό « πάρτι» όπως εξάλλου και ο ίδιος ο  κ. Κασιμάτης , αναγκάστηκε να ομολογήσει δημόσια ότι υπήρξαν παρανομίες . Χωρίς φυσικά μετά να κάνει τίποτε» .

Επίσης είπε , « είναι  εκείνος , που επιχείρησε ,να δώσει τη χαριστική βολή στην περιοχή σας ,  με τις σχιζοφρενείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , που προσπάθησε να επιβάλλει στα μουλωχτά , παραμονές Χριστουγέννων.

Και ξέρετε πολύ καλά ότι αν δεν ήμασταν  εμείς , η μόνη παράταξη που αντέδρασε δυναμικά και κινητοποιώντας εσάς , θα  είχε πετύχει τον καταστροφικό αυτό σκοπό του» .

                 Μετρό

Μ΄  έμφαση ο κ. Δημόπουλος , επισήμανε ότι « κάθε μέρα  που παραμένουν στη διοίκηση του Δήμου , ο Κορυδαλλός  έχει τεράστιες συνέπειες» και  έφερε  ως παράδειγμα το ΜΕΤΡΟ.

«Όχι μόνο , είπε . δεν διεκδίκησε  κανένα μα κανένα αντισταθμιστικό όφελος  από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ , όλα αυτά τα χρόνια  ούτε μια μελέτη δεν έκανε για να γνωρίζει ο δήμος , ποιες θα είναι οι θετικές και αρνητικές συνέπειες στην πόλη , στην οικονομική της δραστηριότητα , στην ίδια την κοινωνική της συνοχή .

Ούτε καν το στοιχειώδες δεν έπραξε : Την κατάρτιση μιας κυκλοφοριακής μελέτης . Για το πως  ο Κορυδαλλός και ιδιαίτερα η περιοχή αυτή , θα αντέξει τα  χιλιάδες επιπλέον  οχήματα που καθημερινά θα καταφθάνουν στον σταθμό της πλ. Ελευθερίας και θα  αναζητούν  μετά παντού , σ΄όλα αυτά τα στενά  να σταθμεύσουν».

                              Απέρριψε την πρόταση για τα γκαράζ

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο , «  και όχι μόνο δεν έκανε αυτά αλλά  αρνήθηκε –απέρριψε το αίτημα μας για τη δρομολόγηση δυο μεγάλων γκαράζ , που να συγκρατούν αυτό το τεράστιο κύμα των οχημάτων και να μην καταφθάνει εδώ.

Εδώ και χρόνια τους έχουμε προτείνει  την κατασκευή μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης : Τόσο  κάτω από τον τεράστιο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου  .Αλλά και  εκεί που είναι σήμερα το μεγάλο υπέργειο γκαράζ του δήμου , στα 88 στρ. Και τα δυο θα μπορούσαν να είχαν τουλάχιστον 900 θέσεις . Ενώ βρίσκονται και τα δυο σημεία επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη. Οπότε  εκεί θα κατευθύνοντα οι  οδηγοί που θα  έρχονταν από τους άλλους δήμους αλλά και από το Σχιστό και Άνω Κορυδαλλό.

Όλα αυτά τα έχουμε θέσει επανειλημμένως στον θλιβερό αυτό δήμαρχο και τη διοίκηση του . Και το μόνο που  έχουμε εισπράξει  είναι  απόρριψη και  ειρωνίες . Δείγμα της τεράστιας ανευθυνότητας που τους διακατέχει.

                       Δεν τα στήριξαν ούτε οι άλλοι

Ανέφερε δε ότι «αυτά τα θέματα , όπως και άλλα , κανείς  από τις άλλες παρατάξεις που ξανακατεβαίνουν στις εκλογές ή  ή τους υποψηφίους δημάρχους που όψιμα , λίγους μήνες πριν τις εκλογές παρουσιάστηκαν, δεν τα έθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σιωπούσαν   και κοίταγαν στο «νταβάνι» όπως έκανε ο αρχηγός τους , ο κ. Μελάς  και άλλοι. Έχουν την ίδια ευθύνη με τον Κασιμάτη κι αυτοί».

 
 

About the author

More posts by