Σαν ένα νοίκιαζε 2000 ευρώ διαμέρισμα 100 τμ . Σιωπή ενοχής Κασιμάτη για τις « χρυσοπληρωμένες» αίθουσες-κοντέινερς

 

«Ως στάση ενοχής μόνο» ,   τονίζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  , «μπορεί  να ερμηνευτεί η ηχηρή σιωπή  του δημάρχου Σ. Κασιμάτη , για το « πάρτυ» κακοδιαχείρισης των χρημάτων του Κορυδαλλιώτικου λαού , που αποκαλύφθηκε  για ακόμη μια φορά ότι επικρατεί στο Δήμο .

Η αποκάλυψη το πόσο ακριβά πληρώνει ο δήμος τις αίθουσες –κοντέινερ, την στιγμή που δεν διαθέτει ελάχιστα χρήματα για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων ,επιβεβαιώνει την αντίληψη και νοοτροπία , που διακατέχει η απερχόμενη ομάδα που διοικεί το δήμο .

Η οποία , προχώρησε σ΄αυτές τις συμφωνίες , παρά τις προειδοποιήσεις και επισημάνσεις από τότε του  επικεφαλής του συνδυασμού « Δήμος για Όλους» και υποψήφιο δήμαρχο , Γιώργο Δημόπουλο. Ο οποίος , ήταν ο μοναδικός από όλη την αντιπολίτευση που είχε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο . Ο κ. Δημόπουλος , είχε ζητήσει τότε από το δήμο να διεκδικήσει από τον αρμόδιο κρατικό φορέα ΚΤΥΠ ΑΕ τις αίθουσες αυτές, όπως πράττουν όλοι οι δήμοι και είχε πράξει και η προηγούμενη από τον Κασιμάτη  Δημοτική Αρχή ,φέρνοντας τέτοιες αίθουσες  σε διάφορα σχολεία του Κορυδαλλού , χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ το δήμο.Επίσης τους είχε ενημερώσει το πόσο ασύμφορη είναι η ενοικίαση σε σχέση με το κόστος αγοράς .

Παρ΄όλα αυτά η διοίκηση Κασιμάτη  έκανε σαν να μην … «άκουσε».

Οι συμβάσεις

Πρόκειται , όπως είχαμε γράψει  και στο προηγούμενο φύλλο ,  για συμβάσεις κατευθείαν για …εισαγγελέα οι συμφωνίες που έχει κάνει ο δήμος Κορυδαλλού ,επί ημερών Κασιμάτη , με συγκεκριμένη εταιρία  όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα για την ενοικίαση αιθουσών –κοντέινερ για την στέγαση του πολύπαθου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού .

Με αλλεπάλληλες συμβάσεις και με το τίμημα  σχεδόν να συναγωνίζεται το κόστος ενοικίασης κατοικιών στην …Εκάλη ,ο δήμος δαπάνησε  χιλιάδες ευρώ , ενώ μπορούσε να τις είχε αγοράσει με λιγότερα χρήματα και να ήταν ιδιοκτησία του :

– Γιατί δεν διάθεσε λίγες χιλιάδες ευρώ από τα εκατομμύρια ευρώ που υποστηρίζει ότι έχει «πλεόνασμα»  να αγοράσει μια τέτοια αίθουσα ;

-Γιατί τώρα ο κ. Κασιμάτης , επέδειξε  τέτοια « γαλαντομία» και σ΄αυτό;

Οι σχετικές συμβάσεις έχουν  συναφθεί  από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , που τόσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος της όσον αφορά την οικονομική διαχείριση σ΄αυτήν και τίποτε δεν έχει πράξει για να τα ελέγξει η διοίκηση Κασιμάτη. Τις υπογράφουν δε οι δυο τελευταίοι πρόεδροι της , Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Κασιμάτη , Μανώλης Βάιος και  Μαρία Γιαννακάκη.

Η αρχή έγινε επί ημερών  του Μ . Βαίου( 1/3/2017) , συνεχίστηκαν επί προεδρίας Γιαννακάκη .

                 837 ευρώ το μήνα

Έχει σημασία το πως αυξομειώνονται ανά σύμβαση οι τιμές ( είναι με ΦΠΑ) και ότι πάντα είναι ο ίδιος ο προμηθευτής

Η πρώτη σύμβαση που υπογράφηκε (1/3/17) επί Μ. Βάιου , η μια αίθουσα κοντέινερ μισθώνεται για 6696 ευρώ για οκτώ μήνες . Δηλαδή για …837 ευρώ το μήνα !  Τιμή που είναι πολύ υψηλότερη και από το πιο ακριβό  ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στον Κορυδαλλό .

Είναι αναφέρει η σύμβαση σειράς « ΑΤΛΑΣ» διαστάσεων 2,50μ Χ7Χ2,70 καθαρό/3,15 ύψος, με δυο πόρτες, μια σταθερή τζαμαρία με …φεγγίτεςκαι δυο κλιματιστικά  inverter 9000btu.

                 Μετά …1736 φθηνότερα

Όταν όμως έληξε αυτή η σύμβαση  για τη  συγκεκριμένη αίθουσα , υπογράφηκε νέα ( 3/11/17) , αυτή τη φορά από τη νέα πρόεδρο την Μ. Γιαννακάκη . Και  « ως εκ του θαύματος» για την ίδια ακριβώς αίθουσα  , για οκτώ πάλι μήνες ,το τίμημα μειώθηκε κατά 1736 ευρώ  και διαμορφώθηκε στο ποσό  των 4960 ευρώ . Δηλαδή στα 620 ευρώ ανά μήνα αντί 837 ευρώ μέχρι τότε .

Τι συνέβη; Το « αφεντικό( ο προμηθευτής) τρελάθηκε» ; Τον έπιασαν τα  «χουβαρνταλίκια» του ; «Αγάπησε» ξαφνικά το δήμο Κορυδαλλού και είπε να κάνει μια τέτοια έκπτωση; Θα απαντήσει κανείς από το δήμο;

Και πάλι …στα ύψη

Όμως δεν σταματούν εδώ τα « εκπληκτικά» και πρωτοφανή πράγματα που συμβαίνουν στο δήμο Κορυδαλλού σ΄ότι αφορά την οικονομική διαχείριση.

Η ίδια η πρόεδρος , η κυρία Γιαννακάκη , ΔΥΟ μόλις  ΗΜΕΡΕΣ νωρίτερα από την προηγούμενη σύμβαση , είχε υπογράψει άλλη Με τον ίδιο ΠΑΝΤΑ τον προμηθευτή αλλά διαφορετικού τύπου αίθουσα  .Και φυσικά …διαφορετικό τίμημα !

Πόσο ήταν  το τίμημα  ; Κρατηθείτε παρακαλώ : 5952 ευρώ  ευρώ για οκτώ μήνες.  Δηλαδή … 748 ευρώ  το μήνα . Ενοικιοστάσιο εξωπραγματικό ακόμη και για πολυτελές διαμέρισμα στον Κορυδαλλό.

Ποια ήταν η διαφορά αυτής της αίθουσας από την προηγούμενη που την καθιστούσε ακριβότερη κατά …1000 ( χίλια)ευρώ .

Κατ΄ αρχήν ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ   . Ναι καλά διαβάσατε .Αν και ακριβότερη, σε τετραγωνικά ήταν μικρότερη(!) και συγκεκριμένα 2,50μ Χ6Χ2,23 καθαρό/2,57 ύψος. Ποιές ήταν οι επιπλέον διαφορές; Είχε …4 παράθυρα και  ένα κλιματιστικό inverter 12.000 btu αντί …ΔΥΟ  των  9000btu, που είχε η άλλη και κόστιζε φθηνότερα» , αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της  !

 

 

 
 

About the author

More posts by