Συγκέντρωση Νίκης του Δημόπουλου και Συντριβής του κατεστημένου του Κασιμάτη

Ο Κορυδαλλός ψήφισε : Γιώργο Δημόπουλο για δήμαρχο.
Σε μια συγκέντρωση από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην πόλη μας , δεκάδες εκατοντάδες πολίτες του Κορυδαλλού , με την παρουσία και το πάθος του , επιβεβαίωσαν απολύτως , το μήνυμα που εκπέμπεται από κάθε συνοικία της πόλης μας : Ήρθε η ώρα της ανατροπής με δήμαρχο τον Γ. Δημόπουλο.
Η πλατεία Βενιζέλου αποδείχθηκε αρκετά μικρή για να χωρέσει τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες που προσήλθαν , για να βροντοφωνάξουν το πάνδημο αίτημα ,να φύγει ο Σ. Κασιμάτης και να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα , αλλαγή παντού στην πόλη , ένας δήμο για όλους και όχι του κατεστημένου
«Όλοι είναι εδώ» τόνισε ο Γιώργος Δημόπουλος , ξεκινώντας κατασυγκινημένος την ομιλία του . «Με τον Κορυδαλλό . Τον Κορυδαλλό που μας ενώνει και εμπνέει», είπε .
Ο κ. Δημόπουλος , υπογράμμισε ότι με τη δράση του και της παράταξης του « Δήμος για Όλους» , «όλα αυτά τα χρόνια , αποδείξαμε πως o Kορυδαλλός είναι υπόθεση των Κορυδαλλιωτών .
Αποδείξαμε ότι διεκδικούμε τον δήμο για να τον υπηρετήσουμε .Και όχι για να τον θέσουμε στην υπηρεσία μας, όπως συμβαίνει μ΄αυτούς που τον διοικούν χρόνια τώρα .
Αποδείξαμε , ότι δεν είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τις φιλοδοξίες ενός κόμματος ή μιας πολιτικής καριέρας αλλά τις ελπίδες ΟΛΩΝ των Κορυδαλλιωτών» .
Ο Κορυδαλλός πάνω από κόμματα
Επίσης υπογράμμισε ότι την Κυριακή « 26 Μαΐου, για τον Κορυδαλλό, ψηφίζουμε Δήμαρχο!Όχι κόμμα. Γιατί ο Κορυδαλλός είναι κάτι παραπάνω και πρέπει να μας ενώνει όλους. Υπάρχουν άλλες κάλπες για τα κομματικά» .
Την Κυριακή , τόνισε « ψηφίζουμε για Δήμαρχο γιατί δεν αντέχει η πόλη μας άλλη χαμένη τετραετία. Ψηφίζουμε για Δήμαρχο που θα της δώσει τη δυνατότητα να ξανασταθεί στη θέση που του αξίζει.
Όπως είπε , «αυτό που θα κριθεί στις εκλογές του Μαΐου είναι αν θα έχουμε την ταχύτητα να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες και να ανοίξουμε προοπτικές».
Και «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να απαντήσουμε.Τώρα είναι η ώρα του Κορυδαλλού .Η ώρα όλων μας είναι τώρα» , τόνισε.
Ν΄αλλάξει εποχή ο δήμος
Ο κ. Δημόπουλος ανάφερε ότι «ο δήμος χρειάζεται άλλη προσέγγιση. Άλλη νοοτροπία ηγεσίας» και το « μεγάλο στοίχημα για τον Κορυδαλλό είναι να μην αλλάξει απλώς Δήμαρχο, αλλά εποχή».
«Μιλάμε , είπε , για μια διαφορετική νοοτροπία, μια νέα αντίληψη . Ο Κορυδαλλός αξίζει παραπάνω από έναν δήμαρχο καλοχαιρέτα ή έναν δήμαρχο απλό διαχειριστή , αποστεωμένο από όραμα , σχέδιο και προοπτική».
Θέλουμε , τόνισε «μια σύγχρονη πόλη, δεν μπορεί να πορεύεται προς τη δεκαετία του 2020,χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σαφείς στόχους, χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όπως συμβαίνει τώρα. Κι ένας σύγχρονος δήμος δεν μπορεί να είναι καταφύγιο όσων από φιλοδοξία, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι η ώρα να φύγουν».

Αφήνει οξύτατα προβλήματα ο Κασιμάτης
Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι « τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι υπαρκτά.
Η καθαριότητα και τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, μηδαμινή κοινωνική πολιτική και άλλα πολλά, μας ταλαιπωρούν όλους, κάθε μέρα.
Όσο και να λέει ο απερχόμενος δήμαρχος ότι όλα τα έχει λύσει, τα προβλήματα είναι εδώ.Κι αυτό πρέπει να αλλάξει!
Ο Δήμος μας χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα. Δράσεις με σαφή κατεύθυνση. Δράσεις που θα στοχεύουν σε χειροπιαστά αποτελέσματα.
Δράσεις που θα κάνουν την πόλη μας πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη».
Ο κ. Δημόπουλος, είπε ότι κάθε γραμμή του προγράμματος του , «γεννήθηκε στις γειτονιές του Κορυδαλλού Στις δεκάδες εκδηλώσεις μας σ΄όλες τις συνοικίες της πόλης αυτά τα πέντε χρόνια και όχι τώρα. Με τις συζητήσεις που είχαμε, όχι ένα μήνα πριν τις εκλογές όπως όλοι οι άλλοι , αλλά όλα αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες συμπολίτες μας» .

Τέλος ο δήμαρχος « Πόντιος Πιλάτος»
Και υπενθύμισε ότι «από την πρώτη μέρα, πριν πέντε χρόνια, που ιδρύσαμε το συνδυασμό μας , σαρώνουμε τις γειτονιές του Κορυδαλλού.Κάθε γειτονιά! Εκεί κρίνεται ο αυτοδιοικητικός . Στον δρόμο. Όχι στα πολυτελή γραφεία» , προσθέτοντας:
¨ Ποτέ μου δεν πίστεψα σ΄αυτό που λέγεται , «τα παράπονα στον δήμαρχο».Πιστεύω σε ένα δήμαρχο που εκείνος πάει πρώτος στα παράπονα.
Διότι όταν είσαι πάνω στα προβλήματα ανταποκρίνεται με ταχύτητα ο Δήμος.
Και μόνο όταν είσαι στον δρόμο μπορείς να κινητοποιήσεις όλες τις δυνάμεις που θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας.Και για να αλλάξουμε την πόλη μας , θα υπερβούμε αρμοδιότητες. Δεν γίνεται αλλιώς . Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι ,Πόντιοι Πιλάτες τέλος» τόνισε !
« Θα είμαι δήμαρχος ακτιβιστής» είπε .«Θα συγκρουόμαστε σκληρά με όποιον δημόσιο φορέα δεν κάνει τη δουλειά του» , πρόσθεσε.

Αναβίωσε το « μυστρί»

Ο κ. Δημόπουλος , ανάφερε ακόμη ότι « οι πολίτες, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία αυτής της πόλης έγιναν έρμαια της αδιαφορίας και αφέθηκαν στην συγκυρία.
Και αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν . Όσο και αν ο σε αποδρομή δήμαρχος , επέλεξε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές να μας ξαναθυμίσει αλήστου μνήμες εποχές με το « μυστρί».
Τόσο προσβλητική αντίληψη έχει για τους Κορυδαλλιώτες ; Τόσο πολύ υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας ;
Και θωρεί ότι μπορεί να υφαρπάξει και πάλι τη ψήφο των πολιτών με ψέματα όπως το 2006 που υποσχόταν ότι τα έκλεινε το Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ;
Ή όπως έκανε το 2010 με τον περιβόητο ποδηλατόδρομο της Αγίου Γεωργίου , όπου έβαψε μια λωρίδα κόκκινη και την βάφτισε έτσι;
Ή μήπως με το καταστροφικό για την πλατεία Μέμου έργο του 2014, που στις εκλογές τότε δεν είχε ολοκληρωθεί και το παρουσίαζε ούτε λίγο –ούτε πολύ ως την « ανάπλαση του αιώνα»;
Γιατί, δεν είναι, τα μπαλώματα, τα μικροσυμφέροντα και οι αποσπασματικές λύσεις.
Σε μια σύγχρονη πόλη, έργο είναι αυτό, που γίνεται με όραμα και λεπτομερή σχεδιασμό.
Είναι αυτό, που υπολογίζει τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής.
Είναι αυτό, που σχεδιάζεται επιστημονικά, ώστε να μην αποδεικνύεται ανεπαρκές, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωσή του. Αυτό είναι έργο!
Και τέτοιο έργο ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει!
Ψέματα θρασύτατα
Αντίθετα προσβάλλοντας τη νοημοσύνη ΟΛΩΝ των Κορυδαλλιωτών κυκλοφόρησε με περισσή θρασύτητα προεκλογικό φυλλάδιο που δείχνει σαν να είναι δικό του έργο το ΜΕΤΡΟ.
Όπως ακριβώς έκαναν οι αλήστου μνήμης παλαιοκομματικοί πολιτευτάδες της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60.Λέγοντας και ΨΕΜΑΤΑ ότι τάχα θα λειτουργήσει σ΄ένα μήνα .
Και τι άλλο είχε το φυλλάδιο με τα δήθεν έργα του;
Όλο κι όλο δυο « μακέτες» από έργα που Θα γίνουν .
Η μια, για το περιβόητο Κολυμβητήριο. Στο οποίο τα μέχρι τώρα έργα είναι όλο κι όλο μια …Τρύπα .
Και η δεύτερη μακέτα για τη περιβόητη λίμνη στις φυλακές .
Λίμνη , όταν έχει αφήσει να καταστραφούν και να μη λειτουργούν όλα τα συντριβάνια της πόλης . Ακόμη κι αυτό της πλατείας Μέμου , που έγινε μόλις πριν 5 χρόνια» .

Έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους, με μεγάλη προσφορά στο δήμο μας. Ο Στέφανος Χρήστου, ο Κώστας Νικητόπουλος , ο Αλέξης Θανόπουλος , η Αλεξάνδρα η Κρούπη , ο Γιάννης Σούλης .
Ναι φίλοι και φίλες , σήμερα ο Κορυδαλλός μίλησε : Ήρθε η ώρα να αλλάξ ει η πόλη μας.
Και το μήνυμά μας, το μήνυμα αυτό της αλλαγής θα στείλει κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε συμπολίτης μας, την Κυριακή με τη ψήφο τους.

Το 2020 το Μετρό και βλέπουμε
Ο κ. Δημόπουλος , αναφέρθηκε και στο ΜΕΤΡΟ και τις τελευταίες εξελίξεις που δυστυχώς, όπως είπε , δικαιώνουν όσα κατάγγειλε ο ίδιος εδώ και μήνες.
Και ήταν ο ΜΟΝΟΣ που προειδοποιούσε ότι θα συμβεί από ΟΛΗ την αντιπολίτευση και τους νυν υποψηφίους δημάρχους που σώπαιναν και ακόμη σιωπούν:
Ήταν ψεύτικες οι «διαβεβαιώσεις» που έδινε ότι το ΜΕΤΡΟ θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο.
Πλέον , όπως αναφέρθηκε , είπε ,θα είναι έτοιμο το 2020 και …βλέπουμε , αν δεν υπάρξει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Η δε πλ. Ελευθερίας , κατήγγειλε και τα εκεί ψέματα του Κασιμάτη , ότι τάχα θα ήταν κι αυτή έτοιμη τον επόμενο μήνα , τον Ιούνιο.
Με τους σημερινούς ρυθμούς των εργασιών , ούτε το Φθινόπωρο δεν θα είναι έτοιμη , είπε .

 
 

About the author

More posts by