Γιατί δεν συνυπέγραψε  με Ραγκούση –Αλεξιάδη η Κασιμάτη ενάντια στον « εφησυχασμό» για ΣΜΑ στο Σχιστό;

  Να μην εφησυχαστούν παρά την απόσυρση  στο παρά-πέντε από το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος της σχετικής διάταξης για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό (10 χλμ από τον Πειραιά!),ζητούν  με κοινή ανακοίνωση τους , οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά , Γιάννης Ραγκούσης – Τρύφων Αλεξιάδης.

Η απόσυρση αναφέρουν  ότι  « είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει σε αδράνεια και εφησυχασμό».

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο τη μη υπογραφή της ανακοίνωσης του , από την πρώτη σε ψήφους βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , στη Β’  Πειραιά , Νίνα Κασιμάτη . Ανακοίνωση με την οποία καλείται η  κυβέρνηση της ΝΔ «να εγκαταλείψει την πολιτική πολλών δεκαετιών από Δεξιές Κυβερνήσεις, που μετέτρεψαν τις περιοχές του Πειραιά (ειδικά το Κερατσίνι, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα) στην «πίσω αυλή» της Αττικής και οδήγησαν στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών. Την καλούμε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και δημόσια για το αν οι σχεδιασμοί αυτοί εγκαταλείφθηκαν μόνιμα ή περιστασιακά».

Οι κκ Ραγκούσης και Αλεξιάδης , καλούν επίσης τους βουλευτές της ΝΔ της Α’ και Β’ Πειραιά  « να ενημερώσουν τους πολίτες αν θα ψηφίσουν στο μέλλον ανάλογη διάταξη. Καταλαβαίνουμε την εκκωφαντική σιωπή τους τις μέρες αυτές, αλλά, στην καθημερινή παρουσία τους στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, ας  αφιερώσουν λίγο χρόνο για ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής.

Εμείς,σημειώνουν, από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε τους Δήμους Περάματος και Κερατσινίου – Δραπετσώνας στους αγώνες για απόσυρση της  σχετικής διάταξης και θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτική δυνατότητα για το ζήτημα».

Ακόμη επισημαίνουν ότι «είναι πλέον αναγκαίο να δημιουργηθεί εκείνο το μέτωπο κοινωνικών – αυτοδιοικητικών – πολιτικών δυνάμεων για τα ζητήματα του Περιβάλλοντος στην Α’ και Β’ Πειραιά, που θα αναδείξει τα προβλήματα και θα διεκδικήσει τις ρεαλιστικές λύσεις που πρέπει να υπάρξουν».

Και καταλήγουν αναφέροντας ότι « το νήμα της μνήμης της μάχης της Ηλεκτρικής, περνάει από τη μάχη της Παράγκας στη Δραπετσώνα, συνεχίζει στους δρόμους με την αείμνηστη Μελίνα στο πλευρό μας στις μάχες για τη χαβούζα επί δημαρχίας Φωτίου στο Κερατσίνι, φτάνει στις μέρες μας με τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και θα παραδοθεί ατσάλινο στα χέρια των παιδιών μας.

Η παρακαταθήκη των αγώνων των προηγούμενων δεκαετιών των  πολιτών της περιοχής  είναι η καλύτερη αφετηρία και, σίγουρα, ο δρόμος για τους αγώνες που απαιτεί το μέλλον όλων μας».