Παγανιά βγήκε πάλι η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά

 

IMG_8604.JPG-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ξεκίνησε η δράση της  Δημοτικής Αστυνομίας στον Πειραιά. Σε σχέση με το παρελθόν η νέα Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά, είναι αποδεικατισμένη , αφού αποτελείται μόνο από 24 άτομα, έναντι 114 που ήταν το 2013, όταν καταργήθηκε  επί υπουργίας του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρά το μειωμένο έμψυχο δυναμικό όμως, η Δημοτική Αστυνομία , θα προσπάθήσε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να συνδράμει επικουρικά στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Πειραιά.

Ιδιαίτερα , αυτή την περίοδο του ο Πειραιάς είναι επιβαρυμένος , λόγω των έργων, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων. Σκοπός είναι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες,  να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του εφικτού, παραβάσεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου όπως είναι η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, το παρεμπόριο, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κ.α.

     Μώραλης

Σε δηλώσεις του , ο  Δήμαρχος Πειραιά , Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για τη βελτίωση τόσο της εικόνας όσο και της καθημερινότητας της πόλης, η οποία είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη εξαιτίας κυρίως των έργων που πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους του Πειραιά και συνδράμουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ και της Τροχαίας Πειραιά, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν για τη διευκόλυνση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση από μόνη της η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και καμία Αρχή, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αν δεν υπάρχει βοήθεια και από τους ίδιους τους πολίτες. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως είναι π.χ. η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το παράνομο παρκάρισμα είναι προπάντων ευθύνη του καθενός από εμάς ξεχωριστά για να εξαλειφθεί.  Είναι ανάγκη όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν με πράξεις στην ομαλή λειτουργία της πόλης επιδεικνύοντας την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και συμπεριφορά που δεν θα επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινή ζωή όλων στον Πειραιά».

          Μελάς

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

«Η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε. Στόχος μας είναι να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο, λόγω των έργων. Είναι δεδομένο πως χρειαζόμαστε την κατανόηση και τη συνεργασία των δημοτών, των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, να μην παρκάρουν ανεξέλεγκτα και να μη μας φέρνουν σε δύσκολη θέση να τους «τιμωρούμε» με κλήσεις. Από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να υπάρχει ευταξία στην πόλη, γιατί λόγω έλλειψης της Δημοτικής Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έξαρση σε αυθαίρετη κατάληψη πλατειών και πεζοδρόμων καθώς και στο παρεμπόριο. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια καθημερινά, με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτουμε και με την ουσιαστική συμβολή και συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Πειραιά, για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης».

 
 

About the author

More posts by