“Ξεπουπούλιασε” τον Δημόπουλο , ο Χουρσαλάς

 

” Θα σε “στύψει” σαν  λεμονόκουπα και  θα σε “πετάξει” στο τέλος ” είχε προειδοποιήσει  τον επικεφαλής της παράταξης ” Δήμος για Όλους” , Γιώργο Δημόπουλο , πρώην στενός συνεργάτης του , για τη συνεργασία του , με τον  Δήμαρχο Κορυδαλλού , Νίκο Χουρσαλά.

Με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου , ο κ. Χουρσαλάς , άρχισε  να μαδά από αρμοδιότητες  τον  – κατά τ΄άλλα και στα ” χαρτιά”- συγκυβερνήτη του , στο Δήμο .

Ο κ. Χουρσαλάς , με το ” ξεπουπούλιασμα” αυτό,  του πέταξε το ” γάντι”. Όπως αναμενόταν ο κ. Δημόπουλος  όχι μόνο δεν το ” σήκωσε” αλλά και …υποτάχθηκε. Διαψεύδοντας έτσι όσα  φέρεται ότι  έλεγε σ ΄άλλους,  πως τάχα εκείνος είναι που κάνει ούτε λίγο-ούτε πολύ κουμάντο στο δήμο. Και ότι – πάντα τάχα-  όχι μόνο δεν ” σηκώνει ” μύγα στο σπαθί του” από τον κ. Χουρσαλά  αλλά και τον  επιπλήττει  σε συναντήσεις τους , για λάθη και παραλείψεις του.

Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά , γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στον ” ανασχηματισμό” των αντιδημάρχων που  με  καθυστέρηση έκανε ο κ. Χουρσαλάς , ο κ. Δημόπουλος , είναι ο μεγάλος χαμένος .

Κι αυτό διότι του αφαιρέθηκαν νευραλγικές αρμοδιότητες , όπως του αντιδημάρχου Διοικητικού και ΚΕΠ , οι οποίες έχουν και τεράστιο πολιτικό όφελος .

Το κυριότερο όμως είναι ότι ενώ τον άφησε αντιδήμαρχο Οικονομικών , τον  έβγαλε από πρόεδρο και μέλος της παντοδύναμης Οικονομικής Επιτροπής , που είναι αυτή που αποφασίζει για όλα τα οικονομικά  (προμήθειες , δαπάνες, προσωπικό  κλπ) θέματα.

Έτσι , στην πράξη , ο κ. Χουρσαλάς , τον κατέστησε έναν απλό ” εισηγητή” προς  εκείνον . Αφού , για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του, ο κ. Δημόπουλος , θα πρέπει τώρα  να τα θέτει προς ενημέρωση και έγκριση στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής , που τώρα θα είναι …ο ίδιος κ. Χουρσαλάς! Με λίγα λόγια τον έθεσε υπό αυστηρότατη υπηρεσιακή επιτήρηση για κάθε πράξη του και κυρίως σε ασφυκτικό περιορισμό .

Γιατί όμως το έπραξε αυτό ο κ. Χουρσαλάς ενώ στην άλλη σημαντική Επιτροπή του Δήμου , της Ποιότητας Ζωής , άφησε τον ίδιο αντιδήμαρχο που είχε μέχρι τώρα; Αποδείχθηκε ανίκανος  ο κ. Δημόπουλος ;

Έτσι , ο Κορυδαλλός , θα μπορεί να  κατέχει μια ακόμη οξύμωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ” πρωτιά”. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του  , όχι μόνο να μην είναι πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αλλά ούτε καν …μέλος της!Αντίθετα ορίστηκε μέλος της , ο αντιδήμαρχος …καθαριότητας!

Είναι δηλαδή σαν στο κυβερνητικό ΚΥΣΕΑ ( για την άμυνα και την εξωτερική πολιτική) να μην μετέχουν οι υπουργοί …Εξωτερικών και Άμυνας !!!!!!!!!

Παράλληλα ,με την παντελώς αποδυναμωμένη αντιδημαρχία Οικονομικών , ο κ. Χουρσαλάς , έδωσε στον κ. Δημόπουλο και την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών.

Και αν αυτό για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί “αντιστάθμισμα”, προφανώς αυτό συμβαίνει επειδή αγνοούν παντελώς τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών , που ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή .

Με τις ρυθμίσεις αυτές ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  καθίσταται ουσιαστικά  ” γλάστρα” αφού   οι σημαντικότερες αρμοδιότητες του  περνούν κι αυτές στην Οικονομική Επιτροπή . που θα είναι εκείνη που τελικά θα αποφασίζει !

 
 

About the author

More posts by