Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ολιγωρία του δήμου Πειραιά για το Μουσικό Σχολείο

Το οξύτατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο του Πειραιά , έθεσε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , η παράταξη « Λαική Συσπείρωση Αττικής» .
Όπως επισήμαναν, παρότι εδώ και δυο χρόνια έχει παραχωρηθεί στο δήμο Πειραιά για το Μουσικό Σχολείο το διπλανό κτίριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες.
Αποτέλεσμα του κτιριακού προβλήματος είναι να δημιουργούνται τμήματα με 27-28 μαθητές, αίθουσες που προορίζονταν για ατομικό μάθημα με μουσικό όργανο, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα 10 άτομα, ενώ, παράλληλα, γίνεται αδύνατη η συνύπαρξη καθηγητών (που σήμερα ανέρχονται στους 90) όταν συναντώνται οι δύο βάρδιες στη μέση του σχολικού προγράμματος. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης αιθουσών, πολλές αιτήσεις εγγραφής μαθητών στην Α’ Γυμνασίου απορρίπτονται.
Ακόμη υπενθύμισαν ότι η προηγουμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής , επί Δούρου , είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες για την χρηματοδότηση προκειμένου να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα.
Η « Λαική Συσπείρωση Αττικής» ζήτησε να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί έκτακτη επιχορήγηση για να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες εργασίες και να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, αφού το Μουσικό Σχολείο εξυπηρετεί ευρύτερες περιοχές και όχι αποκλειστικά τον Πειραιά.

 
 

About the author

More posts by