Μία διαδικτυακή Βιβλιοθήκη από εφημερίδες και περιοδικά!

Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ2

Η πιο γρήγορη ενημέρωση για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Πως θα σου φαινόταν, αν με ένα απλό «κλικ» βρισκόσουν ενώπιον 2.200 εκ των πιο δημοφιλών εφημερίδων; Αν μπορούσες ανά πάσα στιγμή να έχεις πρόσβαση στις εξελίξεις 101 χωρών διαβάζοντας άρθρα σε 54 γλώσσες; Αν όλη αυτή η πληροφορία σου παρέχονταν εντελώς δωρεάν;

Όλα αυτά προσφέρονται σήμερα μέσω μιας υπηρεσίας που παρέχει δωρεάν η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου, μιας δωρεάς του Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην εποχή μας οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε εξοικειωθεί με την ηλεκτρονική ανάγνωση και πόσο μάλλον εφημερίδων ή περιοδικών. Το PressDisplay είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε αναγνώστη, καθώς παρέχει προνόμια που δεν μπορούν αντίστοιχα να παρέχουν παρόμοιες εφαρμογές. Εκεί έγκειται η καινοτομία της. Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να διαβάσει όποια εφημερίδα, αλλά και όποιο περιοδικό επιλέξει μέσα από την ευρεία γκάμα που του παρέχεται, χωρίς καμία παράληψη και διαφορά από την υπό έκδοση μορφή τους.

Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορείς να διαβάσεις ηλεκτρονικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρίσκεσαι στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Εμμ.Μπενάκη 70, Αμφιάλη τηλ. 210-4312182, 210-4003116) και να συνδεθείς στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή της προσωπικής σου ‘έξυπνης’ συσκευής μπαίνεις απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείσαι στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η υπηρεσία αυτή δεν πρόκειται για μία απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει πραγματικά μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης: όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσεις, μπορείς επίσης να τα επεξεργαστείς με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλεις με e-mail, να τα μεταφράσεις σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσεις, να τα εκτυπώσεις, ακόμη και να τα ακούσεις! Μπορείς επίσης να τα αξιολογήσεις και να τα σχολιάσεις μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δεις τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσεις άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:  2132074615-616-6975541403