Έκαναν υπερήφανο τον Κορυδαλλό μαθητές δημοτικού σχολείου του

Οι μαθητές-τριες του Δ2 τμήματος του 9ου Δ.Σ. Κορυδαλλού βραβεύτηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου, Γιώτα Ηρειώτη, για την άριστη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning “Ανακυκλώνοντας μαζί, Μια ανάσα παίρνει η Γη, Go green Save the Earth”.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν  η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας ,Ασημίνα Σαμαρτζή και η καθηγήτρια Εικαστικών, Ανδριανή Βεντούρη.

Οι μαθητές-τριες και οι καθηγήτριες του σχολείου συνεργάστηκαν με μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και την Κύπρο και βγήκαν από τα πλαίσια της τυπικής τάξης λαμβάνοντας μέρος σε πρωτότυπες δραστηριότητες με σκοπό την εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση και την έννοια της επαναχρησιμοποίησης.

Αντάλλαξαν κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά, έστησαν τη δική τους έκθεση επαναχρησιμοποιούμενων αντικειμένων, έπαιξαν κουκλοθέατρο με μαρότες που κατασκεύασαν οι ίδιοι-ες οι μαθητές-τριες στον αργαλειό, έφτιαξαν το δικό τους τραγούδι ανακύκλωσης και άλλα πολλά.

Στην εκπνοή του προγράμματος, συγχαίρουμε τα παιδιά για την ενεργό δράση τους στο ευρωπαϊκό έργο. Είμαστε σίγουροι-ες ότι παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο e twinning μπορείτε να επισκεφτείτε το blog του σχολείου

https://blogs.sch.gr/9dimkoryd/ (ενότητα e twinning).