Από τους δήμους με τα περισσότερα κρούσματα  κορωνοιού  στην Αττική , ο Κορυδαλλός

Αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα κορωνοιού καταγράφει  δυστυχώς ο δήμος Κορυδαλλού.

Ανάμεσα στους 66 δήμους της Αττικής , είναι ο έβδομος  με τα περισσότερα  ενεργά ( εντοπισμένα) κρούσματα , σύμφωνα με  το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (

https://www.protothema.gr/greece/article/1110727/koronoios-13700-energa-krousmata-stin-attiki-se-poious-dimous-kalpazei-i-pandimia/).

Σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση στις 31 Μαρτίου , τα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν σε 157.

Και  αυτό , με τη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου ,  ένα χρόνο τώρα που είναι σ΄ εξέλιξη η πανδημία , έχει αρκεστεί να τα περιμένει  όλα από τα κράτος .

Ακόμη και τα τεστ κορωνοιού  σε εργαζομένους του δήμου , ξεκίνησε να τα κάνει με μεγάλη καθυστέρηση  , παρότι είχε ήδη  επιχορηγηθεί με περισσότερα από …1 εκατομμύριο ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών .

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι όλο αυτό τον χρόνο , ούτε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αποκλειστικά  για το θέμα αυτό δεν έχει πραγματοποιήσει . Ούτε καν ως θέμα ανάμεσα στα άλλα  της κάθε συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν το έχει θέσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι  ακόμη και στη χθεσινή  ( 2/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρότι  είχε ανακοινωθεί  το σχετικό θλιβερό «ρεκόρ» κρουσμάτων που καταγράφει η πόλη του Κορυδαλλού , δεν είχε για την πανδημία κανένα θέμα στην Ημερήσια Διάταξη .

Καμία οργανωμένη συζήτηση , κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο ή πρωτοβουλίες , στους 12 μήνες που διαρκεί η πανδημία.Ούτε καν επιτήρηση των μέτρων περιορισμού . Με αποτέλεσμα ακόμη και οι παιδικές χαρές που είχε ανακοινώσει ότι τις «έκλεισε» ,να «βουλιάζουν» από παιδιά και γονείς . Το ίδιο φυσικά σ΄όλες τις πλατείες αλλά ακόμη και έξω από  take away.

Και φυσικά καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο γιατί τελικά  όλους αυτούς τους μήνες ο Κορυδαλλός είναι  είναι ο μόνος δήμος σ΄όλη την περιοχή που δεν λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο . Όταν δε αρχικά είχε ανακοινωθεί. Και ο ίδιος ο κ. Δημόπουλος  στη συνέχεια φωτογραφιζόταν  και προέβαινε σε αναρτήσεις στο  f/b ότι είναι « έτοιμο το εμβολιαστικό κέντρο» και “οσονούπω” ξεκινά.

Ακόμη και  για αυτό ποτέ δεν ενημέρωσε ούτε συζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο . Ούτε ελήφθη καμία απόφαση. Μόνο χθες ” παρεμπιπτόντως”  έκανε μια σχετική αναφορά   ο κ. Χουρσαλάς , λέγοντας ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο υγείας.  Τόσο ” διεκδικητικός” και προφανώς  θεωρώντας ότι είναι ” υπεραρκετό” αυτό .

Επίσης , ούτε καν σε μια απλή ενημέρωση  για το πόσα είναι τα κρούσματα δεν προέβαινε  ένα χρόνο τώρα ,  στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , ο κ. Χουρσαλάς .Δεν γνώριζε; Ζητούσε να ενημερωθεί και η κυβέρνηση -ΕΟΔΥ αρνιόταν; Και αν συνέβαινε αυτό γιατί δεν το έλεγε ; Για να μη ” στενοχωρήσει” το κυβερνών κόμμα , που είναι στέλεχος του;

Ο δε  αρμόδιος  αντιδήμαρχος για τα θέματα κορωνοιού, κ. Ζήσης , δεν έχει σχεδόν ακουστεί μέχρι τώρα.

Το  μόνο που ένα χρόνο τώρα πράττει  η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , ως  « Πόντιος Πιλάτος» , είναι να περιμένει τον ΕΟΔΥ να κάνει μαζικούς ελέγχους . Και αυτά 1-2 φορές όλο αυτό το χρόνο , όταν σ΄άλλους δήμους γίνονται σε τακτικότατη βάση . Και  αυτά τα 1-2  ούτως ή άλλως θα έκανε ο ΕΟΔΥ . Όπως πράττει πανελλαδικά  σε κάθε περίπτωση ,που καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων .

Και το κυριότερο , στο «όνομα»  της πανδημίας , να έχει επιδοθεί σε ένα όργιο απευθείας αναθέσεων , αιτιολογώντας ακόμη και την αγορά του τουρκικού λεωοφερείου με την αιτιολογία  δαπάνης «λόγω  covid»

 
 

About the author

More posts by