Λαική Συσπείρωση : «Ανώνυμη  Εταιρία» θέλει το δήμο η συνδιοίκηση Χουρσαλά- Δημόπουλου

 

« Ανοίγει διάπλατα την πόρτα» στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου Κορυδαλλού , η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , με την  ίδρυση « Αναπτυξιακού Οργανισμού», καταγγέλλει μ΄ ανακοίνωση της , η « Λαική Συσπείρωση».

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στηλιτεύει την απόφαση αυτή της  συνδιοίκησης διοίκηση Χουρσαλά –Δημοπούλου, η οποία όπως επισημαίνει, « αρχίζει και αποκαλύπτεται» , έχοντας «πλέον αφαιρέσει από πάνω της το μανδύα της συναίνεσης».

Πρόκειται αναφέρει για ενέργειες «που δείχνουν καθαρά τους σκοπούς της» και «μετατρέπουν σε γλάστρα τα θεσμικά πολιτικά όργανα και  το Δήμαρχο σε manager που διοικεί Ανώνυμη Εταιρεία».

Σύμφωνα με τη « Λαική Συσπείρωση» , « η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας έχει άμεσες συνέπειες για τους δημότες του Κορυδαλλού αφού

1)Τσακίζει τις υπηρεσίες του δήμου, εφόσον πολλές από τις αρμοδιότητές  των υπηρεσιών του περνούν πλέον στην Α.Ε. Τα περισσότερα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου θα μεταφερθούν από το δήμο στον Αναπτυξιακό Οργανισμό . Σχεδόν όλες οι δραστηριότητες του δήμου μπορούν πλέον να εκτελεστούν από τον Οργανισμό αφού όπως αναφέρεται στην πρόταση της διοίκησης  ο Οργανισμός μπορεί να αναλάβει τη διεύθυνση κοινωνικών υπηρεσιών, βρεφονηπιακών σταθμών, τη διεύθυνση καθαριότητας κ.α. Αντί λοιπόν η διοίκηση να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για στελέχωση των υπηρεσιών της   και να τις αναβαθμίσει ,ουσιαστικά τις διαλύει. Όσο για αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των υπηρεσιών ούτε λόγος αφού πλέον το άρμα του δήμου θα είναι  ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Η ανάπτυξη που οραματίζεται η διοίκηση δεν  είναι για τους δημότες του Κορυδαλλού αλλά για όλους αυτούς που κερδοφορούν  στην πλάτη  τους, αφού οι προτεραιότητες θα καθορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος  και ο λαός θα βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει το λογαριασμό. Η διοίκηση δείχνει ξεκάθαρα και τι είδους σχέσεις εργασίας θέλει με τους εργαζόμενους της, αφού  οι  όποιοι εργαζόμενοι ,πέρα από  τους μεταφερόμενους από τις δημοτικές υπηρεσίες  στον Αναπτυξιακό , θα είναι χωρίς πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα, δηλαδή εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι και ημερομηνία λήξης. Οι προσλήψεις  θα αποφασίζονται από το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο και τον εκάστοτε Δήμαρχο.

2) Υποβαθμίζεται ο ρόλος οι αρμοδιότητες και ο έλεγχος από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον μία σειρά από αρμοδιότητες  που μέχρι τώρα έχει ,  εκχωρούνται πλέον στον αναπτυξιακό οργανισμό

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί αποτελούν εργαλείο της τοπικής διοίκησης και διευκολύνουν τις επιχειρηματικές της  δυνατότητες σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές ,τα απορρίμματα και  η αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας από τους ιδιώτες.

Η ίδρυση τέτοιων οργανισμών δεν έχει κανένα όφελος για το λαό αφού δεν εξυπηρετεί καμία από τις ανάγκες του αντίθετα του στερεί  δημοτικές υπηρεσίες, εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε ιδιωτικοποιήσεις»

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ,Παπουτσιδάκη Ελευθερία,Σιόντορος Παύλος, Ζερβός Τάσος, Αναστασόπουλος Ανδρέας και Καλιακάτσος Νίκος.

 

 
 

About the author

More posts by